Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem

2024-07-12 Receptes autors Santa Maria LV

Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem
Burito ir lieliska izvēle ikdienas vakariņām, īpaši, ja meklējat kaut ko ātri un vienkārši pagatavojamu. Šajā receptē mīkstās tortiļas tiek pildītas ar sulīgu liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem, kas tiek papildināti ar maigām un aromātiskām mērcēm. Tas ir ne tikai gardi, bet arī ļoti veselīgi, jo liellopu gaļa ir bagāta ar proteīniem, dzelzi un B grupas vitamīniem, kas ir svarīgi enerģijas līmeņa uzturēšanai un muskuļu attīstībai.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Tortiļas: Pilngraudu vai bezglutēna tortiļas.
  • Liellopu gaļa: Vistas gaļa vai veģetāra alternatīva, piemēram, tofu.
  • Skābais krējums: Grieķu jogurts.
  • Tako mērce: Salsa vai gvakamole.

Receptes padomi

  • Lai burito būtu vēl gardāki, pievienojiet rīvētu sieru vai gvakamoli.
  • Ja vēlaties asāku garšu, pievienojiet jalapeño piparus vai asāku mērci.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Liellopu gaļa ir lielisks olbaltumvielu un dzelzs avots, kas palīdz uzlabot muskuļu funkciju un veicina sarkano asins šūnu veidošanos. Tomēr jāievēro mērenība, jo pārmērīgs sarkanās gaļas patēriņš var būt saistīts ar palielinātu sirds slimību risku.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: 1800 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 450 kcal

Sastāvdaļas

    • Santa Maria Kviešu tortiļas, lielās: 1 iepakojums
    • Santa Maria Burito garšvielu maisījums: 1 paciņa
    • Liellopa gaļa: 500 g
    • Sarkanā paprika: 1 gab.
    • Eļļa: 1 ēd.k.
    • Zaļie salāti: 140 g
    • Rīsi: 400 ml
    • Melnās pupiņas: 400 g
    • Avokado: 1 gab.
    • Santa Maria Tako mērce maigā: 1 burciņa
    • Skābais krējums: 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Sagriežiet liellopu gaļu un sarkano papriku nelielos gabaliņos.
  2. 2. Uzkarsējiet pannu ar eļļu un ātri apcepiet liellopu gaļu uz lielas uguns līdz tā kļūst brūna.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet sarkano papriku un burito garšvielu maisījumu, labi samaisiet un cepiet vēl dažas minūtes.
  5. 4. Uzkarsējiet tortiļas un uzklājiet uz tām zaļos salātus, avokado šķēles un pagatavotos rīsus.
  6. 5. Pievienojiet liellopu gaļas maisījumu un melnās pupiņas, uzlieciet virsū tako mērci un skābo krējumu.
  7. 6. Sarullējiet tortiļas burito formā, ietiniet papīrā un pārgrieziet uz pusēm ar asu nazi.
  8. 7. Pasniedziet siltus un izbaudiet!
  9. 8. Kopsavilkums:Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem ir lieliska izvēle ātrām un gardām vakariņām. Ar daudzveidīgām sastāvdaļām un veselīgām alternatīvām, šis ēdiens piedāvā gan garšu, gan uzturvērtību, nodrošinot enerģiju un apmierinot ikdienas uztura vajadzības​
Liellopu gaļa ķīniešu valodā: liellopu gaļas un dārzeņu stir-fry un terijaki (terijaki) mērce | Receptes
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)
Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem
(1)
Liellopa kakla karbonāde
(1)