BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu

2024-06-25 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
Befstrogonovs ir viens no klasiskajiem ēdieniem, kas ir iecienīts visā pasaulē. Tas ir ēdiens, kas piedāvā lielisku garšu un sātīgumu, apvienojot mīkstas liellopu gaļas strēmelītes ar krēmīgu mērci. Liellopu gaļa ir galvenā sastāvdaļa šajā ēdienā, kas nodrošina augstu olbaltumvielu saturu, dzelzi un citas svarīgas uzturvielas. Olbaltumvielas ir būtiskas muskuļu augšanai un atjaunošanai, savukārt dzelzs palīdz nodrošināt skābekļa transportu organismā, kas ir būtiski enerģijas ražošanai. Alternatīvi, šo recepti var pagatavot arī ar cūkas vai vistas gaļu, kas nodrošina dažādas garšas nianses un uzturvērtību.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Liellopu gaļu var aizstāt ar cūkas vai vistas gaļu, lai iegūtu dažādas garšas variācijas.
- Skābo krējumu var aizstāt ar jogurtu, lai samazinātu kaloriju daudzumu.
- Adžiku var aizstāt ar čili pulveri vai salsu, lai pielāgotu asumu pēc garšas.

Kaloriju saturs:

Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 2500 kcal, kas sadalīts uz četrām porcijām nodrošina aptuveni 625 kcal katrā porcijā.

Sastāvdaļas

    • Liellopu gaļa: 500g
    • Tomāts: 1
    • Sīpols: 1
    • Ķiploku daivas: 2
    • Adžika: 1/2 tējkarotes
    • Tomātu pasta: 3 ēdamkarotes
    • Tomātu mērce: 6 ēdamkarotes
    • Saldais krējums: 500ml
    • Skābais krējums: 2 ēdamkarotes
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Liellopu gaļu sagriez plānās strēmelītēs.
  2. 2. Sagatavo marinādi, sablenderējot tomātu, sīpolu un ķiploku daivas kopā ar adžiku. Pārlej šo masu pāri gaļai un ļauj marinēties 30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno sāli un piparus, tad apcep gaļu sakarsētā pannā.
  5. 4. Pārvieto gaļu uz katliņu, pievieno tomātu pastu un mērci, ļauj 5-7 minūtes pasautēties, tad pievieno ūdeni un turpina sautēt līdz gaļa ir mīksta.
  6. 5. Pievieno saldo un skābo krējumu, ļauj sautēties vēl 10 minūtes. Ja mērce ir pārāk šķidra, var pievienot nedaudz kviešu miltu, lai to sabiezinātu.
  7. 6. Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem. Labu apetīti!
  8. 7. Ar šo plašo un bagātīgo recepti jūs varēsiet izbaudīt klasisko befstrogonovu savā mājās, sniedzot gan garšu, gan uzturvērtību visai ģimenei.
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
BefstrogOnovs vai befstrogAnovs ar liellopu gaļu
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)
Liellopu gaļa ķīniešu valodā: liellopu gaļas un dārzeņu stir-fry un terijaki (terijaki) mērce | Receptes
(1)
Burito ar liellopu gaļu, rīsiem un dārzeņiem
(1)
Liellopa kakla karbonāde
(1)
Liellopa gulašs ar skābētiem kāpostiem
(1)