Spagetti ar "bolognese" mērci

2024-06-09 Receptes autors Worldrecipes.lv

Spagetti ar "bolognese" mērci
Spageti ar boloņas mērci ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem ēdieniem visā pasaulē. Tā bagātīgā un aromātiskā mērce, kas apvieno tomātus, maltu gaļu un dažādas garšvielas, ir ne tikai garšīga, bet arī barojoša. Šī recepte ir ideāli piemērota ģimenes vakariņām, draugu pulcēšanās reizēm vai vienkārši tad, kad gribas iepriecināt sevi ar ko īpašu.

Svarīgi ir atzīmēt, ka galvenais šīs receptes elements - malta gaļa - ir nozīmīgs proteīnu avots, kas veicina muskuļu augšanu un atjaunošanos. Maltās gaļas izvēlē varat variēt ar dažādiem gaļas veidiem, piemēram, vistas, cūkgaļas vai jēra, atkarībā no jūsu gaumes un pieejamības. Tomāti, kas ir šīs mērces galvenā sastāvdaļa, ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz aizsargāt organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes, kā arī ir lielisks C vitamīna avots, kas stiprina imūnsistēmu.

Alternatīvas sastāvdaļas varētu būt konservēti tomāti, kas ir ērti lietojami un pieejami visu gadu. Tāpat, ja vēlaties veselīgāku versiju, saldo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu vai augu izcelsmes krējumu.

Sastāvdaļas

    • 300-400 gr. maltās gaļas (pārsvarā izmanto liellopa, bet katram jau gaumes dažādākas)
    • 4-5 tomāti vai 2 bundžiņas (mazās) tomāti savā sulā
    • 5-6 ēd. karotes tomātu mērces
    • 1 vidēji liels sīpols
    • 2-3 ķiploku daiviņas
    • 250 ml saldā krējuma
    • Garšvielas pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Tā kā mājās bija aizķērušies 2 nelieli tomāti, tad izmantojam tos un pievienojam 1 bundžiņu tomātus savā sulā.
  2. 2. Sakapā sīpolus ar ķiplokiem. Uzkarsē pannu ar 1 ēd. k. eļļas un nedaudz apcep sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pievieno maltu gaļu un pārkaisi ar garšvielām pēc izvēles. Šeit ir brīva izvēle. Es lietoju sāli un piparus. Tā kā es izmantoju pašgatavoto tomātu mērci, tad tur jau ir pievienotas dažādas garšvielas.
  5. 4. Kad gaļa apcepusies, pievieno tomātu mērci un ļauj uzkarst. Pēc tam pievieno smalki sagrieztus tomātus vai tomātus savā sulā (sulu noliet nevajag).
  6. 5. Ja nepieciešams, pāreji no mazākas pannas uz lielāku, lai ērtāk pagatavotu ēdienu.
  7. 6. Ja pirmajā reizē trāpīji ar pareiza izmēra pannu vai katlu, apsveicam! Tad nu ļauj visai mērcei jautri burbuļot minūtes 15, ik pa laikam apmaisot un pagaršojot, vai nevajag pievienot vēl kādas garšvielas.
  8. 7. Pēc šīm 15 minūtēm, ja tomāti ir mīksti, bet ne izšķīduši, pievieno saldo krējumu. Ļauj mērcei uzkarst (bet nevārīt) un voila... gatavs!
  9. 8. Šo mērci var variēt pēc sirds patikas. Var pievienot papriku, burkānus, seleriju, taču boloņas mērces ir spēcīgas. Saldais krējums patīkami atmaidzina mērces spēcīgo garšu, taču to nenomāc.
  10. 9. P.S. Taupīgā saimniece iesaka, ja mērces ir palicis pāri, tā ka vienai porcijai par daudz, divām par maz, to var pieliet klāt jau novārītiem makaroniem un samaisīt. Būs makaroni a la "pa flotski", pārkaisīt ar sieru un noēsties gardu muti.
  11. 10. Izbaudiet šo gardo un uzturvielām bagāto maltīti kopā ar ģimeni vai draugiem!
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Makaroni ar garnelēm kaloriju bagātā mērcē
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)