Spagetti ar "bolognese" mērci

2022-08-17 Receptes autors Worldrecipes.eu

Spagetti ar "bolognese" mērci
Kurš gan nezina spageti ar boloņas mērci. Veikalā var nopirkt gatavu Spilvas ražojumu - tomātu mērce ar kripatu gaļas. Arī receptes boloņas mērcei ir daudz un dažādas. Cik nav ēstas, tās tik ļoti atšķiras viena no otras, ka vairs nesaproti, kura būtu tā īstā, vienīgā boloņas mērce. Tāpat tas ir ar lazanjām, bet par to citu reizi.

Tad nu piedāvāju savu recepti maltās gaļas mērcei ar tomātiem, kas mūsu ģimenei garšo.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 300-400gr. maltās gaļas(pārsvarā izmanto liellopa, bet katram jau gaumes dažādākas)
    • 4 - 5tomāti, vai  2 bundžiņas(mazās)tomāti savā sulā
    • 5-6ēd. karotes tomātu mērces
    • 1 vidēji liels sīpols
    • 2-3 ķiploku daiviņas
    • 250ml saldā krējuma
    • Garšvielas

    Recipe Directions

  1. 1. Tā kā mājās bija aizķērušies 2 nelieli tomāti, tad iztiku ar tiem un pievienoju 1 bundžiņu tomātus savā sulā.
  2. 2. Sakapājam sīpolus ar ķiplokiem. Uzkarsējam pannu ar 1 ēd. k. eļļas un nedaudz apcepam sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pieveinojam malto gaļu, pārkaisam ar garšvielām. Šeit ir brīva izvēle. Es liku sāli un piparus. Tā kā es izmantoju pašgatavoto tomātu mērci, tad tur jau ir pievienotas dažādas garšvielas.
  5. 4. Kad gaļa apcepusies, pievienojam tomātu mērci un ļaujam uzkarst. Pēc tam pievienojam smalki sagrieztus tomātus, vai tomātus savā sulā (sulu noliet nevajag).
  6. 5. Tā kā man ir neliela problēma ar patiesā apmēra novērtēšanu, tad nereti gatavojot no mazāka katla/pannas, pāreju pie lielākas.
  7. 6. Bet ja jums ir izdevies jau ar pirmo reizi trāpīt vajadzīgā lieluma un tilpuma pannas/ katla, apsveicam.
  8. 7. Tad nu ļaujiet visai mērcei jautri burbuļot minūtes 15. Ik pa laikam apmaisot un pagaršojot, vai nevajag kādas garšvielas vēl pievienot. Pēc šīm 15 minūtēm, ja tomāti ir mīksti, bet ne izšķīduši, pievienojam saldo krējumu. ļaujam mērcei uzkarts(bet nevārīt) un voila... gatavs!
  9. 8. Šo mērci var variēt pēc sirds patikas. Var pievienot papriku, burkānus, saleriju(cik nu lasiju receptēs), taču cik boloņas mērces ir ēstas, tās ir spēcīgas. Saldais krējums patīkami atmaidzina mērces spēcīgo garšu, taču to nenomāc.
  10. 9. P.S. Taupīgā saimniece iesaka, ja mērces ir palicis pāri tā, ka vienai porcijai par daudz, divām par maz, to var pieliet klāt jau novārītiem makaroniem un samaisīt. Būs makaroni a la "pa flotski", pārkaisīt ar sieru un noēsties gardu muti.
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Spagetti ar "bolognese" mērci
Tomātu zupa ar pildītiem makaroniem
(1)
Makaroni a la carbonara LV style
(1)
Makaronu sacepums ar vistas fileju
(1)
Pasta ar dārzeņiem un vistu
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)