Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru

2024-07-13 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru
Nachos ir viena no iecienītākajām uzkodām, kas savu izcelsmi meklē 1943. gadā Meksikā, kad kāds šefpavārs Ignacio "Nacho" Anaya improvizēja ar pieejamajiem produktiem un radīja šo gardo ēdienu. Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru ir lieliska uzkoda gan ballītēm, gan ģimenes vakariņām. Šī recepte ir ne tikai garšīga, bet arī ātri pagatavojama.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Maltā gaļa: var aizvietot ar malto vistu vai tītara gaļu, lai samazinātu kaloriju daudzumu.
  • Siers: izmantojiet mozzarella vai gouda sieru, ja vēlaties maigāku garšu.
  • Pupiņas tomātu-čili mērcē: var aizvietot ar melnajām pupiņām un pievienot savu iecienīto tomātu mērci.

Receptes padomi

Lai nachos būtu kraukšķīgāki, nepārlieciet tos ar sastāvdaļām, un cepiet vienmērīgā kārtā. Ja vēlaties pikantāku garšu, pievienojiet vairāk jalapeno piparus vai čili pulveri.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Maltā gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu masas uzturēšanai un imunitātes stiprināšanai. Siers nodrošina kalciju, kas ir svarīgs kaulu veselībai, taču jāuzmanās no pārmērīga tauku un kaloriju daudzuma. Pupiņas nodrošina šķiedrvielas un olbaltumvielas, kas veicina gremošanas sistēmas darbību.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums receptē: aptuveni 3200 kcal. Kalorijas vienā porcijā (4 porcijas): aptuveni 800 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Maltā gaļa: 400 g
    • Siers: 400 g (Holandes vai Čedara)
    • Pupiņas tomātu-čili mērcē: 1 bundžiņa
    • Baltais sīpols: 1 liels
    • Tortillas čipsi ar čili garšu: pēc nepieciešamības
    • Eļļa cepšanai: pēc nepieciešamības
    • Sāls: pēc garšas
    • Melnie pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sākam ar sīpolu sasmalcināšanu un cepšanu uz sakarsētas pannas ar nelielu eļļas daudzumu, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pārliekam tos malā.
  2. 2. Pannā pievienojam vēl nedaudz eļļas un apcepam malto gaļu, regulāri maisot, līdz tā kļūst brūna. Pievienojam sāli un piparus pēc garšas.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad gaļa ir gatava, sajaucam to ar saceptajiem sīpoliem.
  5. 4. Pupiņas sablenderējam līdz viendabīgai masai.
  6. 5. Sarīvējam sieru uz rupjas rīves.
  7. 6. Uz cepešpannas, izklātas ar cepamo papīru, klājam Tortillas čipsus vienā kārtā.
  8. 7. Uz katra čipsa liekam nedaudz maltās gaļas un sīpolu maisījuma.
  9. 8. Virsū uzklājam pustējkaroti pupiņu masas un pārkaisām ar rīvētu sieru.
  10. 9. Liekam cepeškrāsnī, uzkarsētā līdz 200 grādiem pēc Celsija, un cepam līdz siers izkūst un sāk burbuļot.
  11. 10. Ļaujam nachos atdzist uz pannas, lai tie kļūtu kraukšķīgi.
  12. 11. Kopsavilkums: Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru ir ne tikai garšīga, bet arī uzturvielām bagāta uzkoda, kas piemērota dažādiem pasākumiem. Šī recepte piedāvā alternatīvas sastāvdaļas un padomus, lai jūs varētu pielāgot to savām garšas vēlmēm un uztura vajadzībām
Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru
Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru
Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru
Krāsnī cepti Nachos ar malto gaļu, pupiņu mērci un sieru
Tako ar malto gaļu
(1)
Lazanja ar malto gaļu
(1)
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Pildīti kabači ar malto gaļu
(1)
Tefteļi no maltas gaļas
(1)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)