Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem

2024-07-19 Receptes autors Santa Maria LV

Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem ir garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens, kas apvieno Tex-Mex virtuves asumu ar eksotisku ananasu saldumu. Šis sacepums ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām vai draugu ballītei. Svaigu salātu un gvakamoles pievienošana padara šo ēdienu vēl krāsaināku un uzturvielām bagātāku.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties, varat izmantot maltu vistas vai cūkas gaļu, lai mainītu garšu. Tāpat varat aizstāt krēmsieru ar grieķu jogurtu vai skābo krējumu, bet sarkanās paprikas vietā var izmantot zaļās paprikas vai kabačus.

Receptes padomi

Lai sacepumam piešķirtu papildu kraukšķīgumu, varat pievienot arī kukurūzas vai melnās pupiņas. Eksperimentējiet ar dažādām sieru šķirnēm, piemēram, Čedaras vai Mozzarella sieru, lai iegūtu jaunas garšas nianses.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šajā receptē izmantotie ananasi ir bagāti ar C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo ādas veselību. Tomēr šī ēdiena kaloriju saturs ir jāņem vērā tiem, kas seko līdzi savai diētai. Ja vēlaties samazināt kaloriju daudzumu, izvēlieties liesāku gaļu un izmantojiet mazāk siera.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: 2500 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 625 kcal 

Sastāvdaļas

    • Santa Maria Načo kukurūzas čipsi: 185 g
    • Santa Maria Tako garšvielu maisījums: 1 paciņa
    • Santa Maria Gvakamoles dip mērce: 1 kārba
    • Malta liellopa gaļa: 400 g
    • Sarkanie sīpoli: 200 g
    • Šampinjoni: 100 g
    • Sarkanā paprika: 240 g
    • Koriandrs: 20 g
    • Augu eļļa: 4 ēd.k.
    • Krēmsiers: 200 g
    • Ananass: 140 g
    • Rīvēts siers: 100 g
    • Salātu lapas: 300 g
    • Ūdens: 100 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Malto gaļu, sarkanos sīpolus, šampinjonus un papriku apbrūnina eļļā.
  2. 2. Pievieno garšvielu maisījumu un ūdeni, noņem vāku un turpina gatavot vēl 5 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Karstumizturīgā traukā liek krēmsieru, pievieno malto gaļu un dārzeņu maisījumu.
  5. 4. Pievieno načo čipsus un ananasu, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  6. 5. Samaisa gvakamoli, kā norādīts uz iepakojuma.
  7. 6. Cep 200 °C temperatūrā apmēram 6-10 minūtes.
  8. 7. Kopsavilkums: Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas apvieno dažādas garšu nianses. Tas ir viegli pagatavojams un piemērots dažādiem ēdieniem, piedāvājot iespēju izmantot alternatīvas sastāvdaļas un pielāgot recepti savām vēlmēm un uztura prasībām.
  9. 8. Izmantojot šos padomus un pielāgojot recepti, jūs varēsiet izbaudīt gardu maltīti ar mazāku kaloriju saturu un vairāk uzturvielu, padarot to piemērotu gan ģimenes vakariņām, gan ballītēm.
Pelmeņi ar gaļu
(1)
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Kotletes kotletītes
(1)
Lazanja ar malto gaļu
(1)
Tomātu zupa ar frikadelēm
(1)