Kabaču pankūkas ar sieru

2024-06-14 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kabaču pankūkas ar sieru
Vasaras laikā, kad kabači aug bagātīgi un ātri, ir ideāls laiks izmantot šo veselīgo dārzeni dažādos ēdienos. Kabaču pankūkas ar sieru ir ne tikai garšīgas, bet arī uzturvielām bagātas, padarot tās par lielisku izvēli jebkurā diennakts laikā. Kabači ir bagāti ar vitamīniem A, B un C, kā arī ar minerālvielām, piemēram, kāliju un magniju, kas ir būtiski cilvēka veselībai. Tie palīdz uzturēt veselīgu sirds darbību, uzlabo imūnsistēmu un veicina ādas veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nevēlaties izmantot cieto sieru, varat izvēlēties Holandes sieru vai pat kausēto sieru, kas piešķirs pankūkām maigāku tekstūru. Tāpat piparmētras var aizvietot ar dillēm vai koriandru, lai piedotu pankūkām atšķirīgu garšas niansi.

Sastāvdaļas

    • 800 g kabaču
    • 2 nelieli sīpoli
    • 40 g miltu
    • 1/2 tējk. cepamā pulvera
    • 60 g rīvēta cietā siera (Parmesan, Monterigo u.tml.)
    • 4 ēd.k. rīvmaizes
    • 2 olas
    • 20 piparmētru lapiņas
    • 4 ēd.k. sakapātu pētersīļu
    • Pipari, sāls
    • Olīveļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Kabači tiek nomazgāti, nogriezti gali un sarīvēti ar visu mizu - vislabāk tā, lai iznāk tievi stienīši (var rīvēt arī skaidiņās bez mizas).
  2. 2. Sīpoli tiek smalki sagriezti un pievienoti kabačiem. Visu liek marlē un nospiež lieko šķidrumu.
  3. Reklāma
  4. 3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno kabačiem. Pievieno arī sieru un rīvmaizi.
  5. 4. Pievieno olas, sāli un piparus.
  6. 5. Piparmētras un pētersīļus smalki sakapā.
  7. 6. Sakapātie zaļumi tiek pievienoti kabačiem un kārtīgi samīcīti.
  8. 7. No viendabīgās masas veido nelielas pankūciņas un cep pannā sakarsētā olīveļļā līdz zeltaini brūnai krāsai.
  9. 8. Rezumējot: Sastāvdaļas tika izmantotas uz pusi mazāk, cieto sieru aizvietoja ar Holandes un piparmētru nebija.
  10. 9. Kabači tiek baudīti daudzos veidos, bet šis kļūst par kabaču favorītēdienu! Pankūkas ir ļoti garšīgas un maigas ar vieglu sīpolu piešprici, neko pielikt, neko atņemt (izņemot piparmētras). Uz pannas cepot nejūk laukā, nedaudz uzpūšas, bet ir viscaur mīkstas ar sulīgu vidiņu.
  11. 10. Atdzisušas pankūkas garšo vēl labāk, jo ir stingrākas un saturīgākas. Ceptas gan biezākas, gan plānākas, bet biezās patika labāk.
Kabaču pankūkas ar sieru
Kabaču pankūkas ar sieru
Kabaču pankūkas ar sieru
Plānās pankūkas
(1)
Ābolu pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Biezpiena plācenīši
(1)
Kāpostu pankūkas ar mannu
(1)