Amerikāņu pankūkas vegāniem

2024-06-17 Receptes autors Santa Maria LV

Amerikāņu pankūkas vegāniem
Neviens nevar pretoties gardām pankūkām, un šīs vegānu amerikāņu pankūkas ir īsts meistardarbs, kas iepriecinās ikvienu. Tās ir ideāli piemērotas kā izsmalcinātas brokastis vai vēlās brokastis, kas priecēs gan lielus, gan mazus. Galvenā sastāvdaļa, kviešu milti, nodrošina ne tikai izcilu tekstūru, bet arī ir lielisks šķiedrvielu avots, kas ir svarīgs gremošanas sistēmai. Izmantojot auzu pienu, šī recepte kļūst piemērota vegāniem un cilvēkiem ar laktozes nepanesamību, vienlaikus saglabājot visas garšas bagātības.

Vegānu uzturā ir svarīgi iekļaut dažādus produktus, lai nodrošinātu pietiekamu uzturvielu daudzumu. Šīs pankūkas nodrošina dažādas uzturvielas un var tikt papildinātas ar ogām, kas ir bagātas ar antioksidantiem un vitamīniem, un pekanriekstiem, kas piedāvā veselīgas taukskābes un olbaltumvielas. Kļavu sīrups piedod saldo noti un ir dabīgs saldinātājs ar dažādiem minerāliem.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Auzu pienu var aizstāt ar mandeļu pienu vai sojas pienu.
- Kviešu miltus var aizstāt ar pilngraudu miltiem vai griķu miltiem bez glutēna versijai.
- Kļavu sīrupa vietā var izmantot agaves sīrupu vai medu (ja neesat stingrs vegāns).

Sastāvdaļas

    • Kviešu milti: 5 dl
    • Dzeramā soda: 0.5 ēd.k.
    • Smalkais cukurs: 2 ēd.k.
    • Santa Maria akmens sāls: 1 šķipsna
    • Santa Maria vaniļas pāksts: 1
    • Auzu piens: 2.5 dl
    • Ūdens: 1.5 dl
    • Bezpiena margarīns cepšanai
    • Kļavu sīrups: 1 dl
    • Ogas: 200 g
    • Sasmalcināti pekanrieksti: 100 g

    Pagatavošana

  1. 1. Bļodā tiek sajaukti milti, dzeramā soda un sāls.
  2. 2. Vaniljas pāksts tiek pārgriezta un tās sēklas sajauc ar sausajām sastāvdaļām.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno auzu pienu un ūdeni, kārtīgi samaisot mīklu.
  5. 4. Uz vidēji karstas pannas, ieziestās ar bezpiena margarīnu, cep pankūkas, liekot apmēram 0,5-1 dl mīklas katrai pankūkai. Katru pankūku cep aptuveni 1 minūti no katras puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  6. 5. Šīs pankūkas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, jo nodrošina nepieciešamās uzturvielas un enerģiju, kas ir svarīga aktīvam dzīvesveidam. Tās var papildināt ar svaigām ogām, kļavu sīrupu un pekanriekstiem, padarot brokastis vai vēlās brokastis ne tikai gardas, bet arī uzturvielām bagātas​.
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)
Kabaču pankūkas ar sieru
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Rauga pankūkas
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)
Rūgušpiena pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši
(1)