Kāpostu pankūkas ar mannu

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kāpostu pankūkas ar mannu
 Lai gan kāposti nav tik lieli kā ķirbji, mēs parasti arī neizmantojam tos vienā reizē. Tāpēc ir vērts paturēt prātā vismaz divus ēdienus, kuros var izmantot vienu kāpostu. Protams, tie varētu būt vienkārši baloži un kāpostu zupa. Taču laiku pa laikam gribas ko interesantāku un jaunu. Tāpēc es jau kādu laiku plānoju izmēģināt uz kāpostiem ceptas pankūkas. Pēc tam, kad internetā izlasīju visdažādākos padomus un variācijas un izmēģināju tās, man sanāca ļoti labs rezultāts. Dažās receptēs ir ieteikts kāpostus pirms cepšanas vārīt vai sautēt, dažās ieteicams izmantot tikai jēlus kāpostus. Es gribēju sākt ar neapstrādātiem kāpostiem. Tā kā pankūkas sanāca mīkstas un ļoti garšīgas, es personīgi neredzu jēgu kāpostus iepriekš apstrādāt. Svarīgāk ir tos gatavot uz lēnākas uguns, lai tie vairāk izkustētos..

Ingredients

    • Kāposti: 250 grami (sarīvēti ar biešu rīvētāju)
    • Marķeļi: 1 (sarīvēti ar siera rīvētāju)
    • Ciploki: 1 krustnagliņa
    • Augļi: 1
    • Manioku putraimi: Dažas ēdamkarotes
    • piens: dažas ēdamkarotes
    • sāls
    • pipari
    • citādas garšvielas, kas jums patīk
    Pankūkas var papildus garšot ar:
    • malto gaļu: 1 sauju
    • svaigas vai sālītas sasmalcinātas sēnes
    • notrinātus kartupeļus (kartupeļu rīvē; noteikti noteciniet šķidrumu)
    Patīkamā mērce:
    • piena krējums: 2 ēd.k.³
    • maizes mērce: 1 ēdamkarote
    • marinēti gurķi: 1 (rīvēti)
    Drīkst otra mērce:
    • sulu: dažas ēdamkarotes
    • izspiesta ķiploka daiviņa

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms sarīvējiet kāpostus un burkānus, sāli un atstājiet apmēram 10 minūtes.
  2. 2. Tad notecina dārzeņus, pievieno garšvielas, ieputo olu, pievieno mannas putraimus un miltus - tik daudz, lai pankūku varētu vismaz nedaudz veidot ar rokām (ja jums tas izdodas, pankūku pirms ievietošanas pannā varat arī apviļāt mannas putraimos). Taču nekas, ja mīklas pacelšanai jāizmanto karote, - labāk miltus pārlieku neaizpildīt.
  3. Reklāma
  4. 3. Cepiet uz lēnas uguns, aizliekot pannu ar vāku, lai dārzeņi labāk izceptos un pankūkas kļūtu mīkstākas.
  5. 4. Pasniedziet ar kartupeļu biezeni vai rīsiem, vai vienkārši maizi un svaigiem dārzeņiem. Garšīgi!
  6. kāpostu pankūkas ar mannas putraimiem
  7. 5. Tips: Ja vēlaties, visus dārzeņus pirms cepšanas varat arī sautēt, un tad pirms sautēšanas varat pievienot arī sīpolu vai puravu. Taču ir svarīgi dārzeņus nepārcept, lai tie nepārvērstos par putru.
  8. 6. Tips: Personīgi es dodu priekšroku rīsiem, nevis kāpostu pankūkām un jebkam svaigam, piemēram, gurķiem, tomātiem vai salātiem.
Ābolu pankūkas
(1)
Plānās pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši
(1)
Kabaču pankūkas ar sieru
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)