Karameļu fiasko kūka

2022-08-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Karameļu fiasko kūka
Nu tad tā, gribēju pēc vislabākā prāta un sirdsapziņas pagatavot karameļu kārumu. Tik tiešām centos un pūlējos un pēc otrā mēģinājuma likās, ka sanāks. Taču kā nosaukumā redzams, es cietu fiasko. Karameles palika neuzvaramas, pareizāk sakot karameļu mērce. Tad nu skatijos uz šo brīnumu un domāju, ko lai ar to saldās masas kavantumu iesāk. Jārealizē kūkā. Vēroju un pētiju receptes, nekā neatradu. Jau satraucos, ka masu nāksies liet ārā, bet tur taks puskilo cukurs!!! Dzīvā nauda!! Nedrīkst, kaut kas jāsadomā. Nu ko, paskatijos, kas mājās mētājās un nolēmu kaut ko sameistarot uz bui dui. Rezultāts, servēts galdā, pazuda nepilnu desmit minūšu laikā. Tik dzirdēju atsauksmes, ka baigi labā kūka. Nē, nu man jau ar garšoja, ko tur liegties! Tad nu šī kūka ļoti noderēs tiem, kam karameļu mērce vai karameļu masa sanāks galīgi šķērsām.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 5 olas
    • 1 tēj.k. cepamā pulvera
    • 1 tāfelīte rūgtās šokolādes
    • 10 ēd.k. (bez kaudzes) miltu
    • un bļodiņa ~500gr neizdevušās karameļu mērces
    • 1/2 citrona

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, ņemam 2 bļodas un atdalām olu baltumus no dzeltenumiem. Pēc tam dzeltenumus sakuļam lēnām pievienojot karameļu masu.
  2. 2. Pēc tam pievienojam izsijātus miltus, akurāt 10 līdzenas ēdamkarotes miltu. Rūpīgi samaisam visu, mīklai jābūt kā biezai pankūku mīklai un pierīvējam citrona miziņu un iespiežam citrona sulu. Tas gan pēc pašu garšu kārpiņu vēlmēm. Tad pievienojam 1 tējakroti cepamā pulvera.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad saputojam olu baltumus stingrās putās un pievienojam mīklai, to lēnām iecilājot. Pēc tam sadrupinam šokolādi, es gan ieteiktu sarīvēt. Jo šokolādi iemaisot mīklā, tā nogrima lejā. Sarīvējot, es ceru, ka tā tas nenotiks.
  5. 4. Pēc tam lejam ietaukotā veidnē un cepam 200grādos apmēram 40-45minūtes. Gatavību pārbaudam ar kociņu, ja tas paliek sauss, tad gatavs.
  6. 5. Nu lūk, tā es realizēju savu neizdevušos karameļu mērci. Kūka sanāca salda, bet tumšās šokolādes gabaliņi deva patīkamu rūgtumu. Nākamreiz, jo es nepadošos, kamēr karameles mērce sanāks, sarīvēšu šokolādi.
  7. 6. Nu tad, ja karameļu brīnums cieš fiasko, cepiet kūku.
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Karameļu fiasko kūka
Zitinjas Napoleona kūka
(1)
Mājas saldējuma kūka
(1)
Biskvīta pīrāgs ar kondensēto pienu
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)