Kartupeļu un svaigā siera sacepums

2023-02-17 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas ideāli piemērots gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Kartupeļi ir galvenā sastāvdaļa, kas nodrošina enerģiju un ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, C vitamīnu, B6 vitamīnu un kāliju. Svaigais siers, savukārt, ir lielisks kalcija un olbaltumvielu avots, kas veicina kaulu veselību un muskuļu funkcijas. Šis sacepums ir lieliska izvēle, jo tas ir viegli pagatavojams un patīkams visai ģimenei.

Kalorijas:

Kopējais kaloriju daudzums šajā sacepumā ir aptuveni 1800 kalorijas. Vienā porcijā (dalot uz 6 porcijām) ir apmēram 300 kalorijas.

Sastāvdaļas

    • Kartupeļi: 1 kg
    • Svaigais siers (Rasa vai cits iecienīts): 200 g
    • Piens: 300-350 ml
    • Sīpoli: 2 gab
    • Sviests: 50 g (vai eļļa)
    • Siers (sarīvēšanai): 200 g
    • Sāls: pēc garšas
    • Garšvielas kartupeļiem: pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Bildējoties sviests noslēpies ledusskapī. Mhm... skleroze. Bet var arī iztikt bez sviesta. To var aizstāt ar pilīti eļļas.
  2. 2. Ar daudzumiem... pēc katra individuālā ieskata.
  3. Reklāma
  4. 3. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež šķēlītēs. Tāpat šķēlītēs sagriež sīpolu un sajauc kopā ar kartupeļu šķēlītēm.
  5. 4. Tālāk ņemam kaltiņu, lejam pienu, pievienojam nedaudz sviesta, ja ir un liekam karsēties. Cik daudz piena? Man apmēram uz 30 nelieliem kartupeļiem bija 300-350ml piena. Jāņem vērā, ka piens karsējoties cepeškrāsnī ies pāri malām, tāpēc nevajag liet baigi daudz. Tā, lai būtu līdz ar kartupeļiem.
  6. 5. Uzkarsējam pienu ar sviestu, liekam klāt svaigo sieru. Man bija Rasas parastais krēmsiers. Bet var izmantot jebkuru citu sev iemīļotu sieru.
  7. 6. Pienu karsējam līdz siers izkusis un tad pievienojam sāli(tik daudz, lai pietiek arī kartupeļiem) un garšvielas kartupeļiem. Kādu brīdi karsējam. Un neaizmirstam maisīt, lai piens nepiedeg.
  8. 7. Kad piena - siera mērce gatava. Atliekam malā. Cepamrtraukā sakārtojam kartupeļus ar sīpoliem un lejam pāri karsto piena - siera mērci. Pārklājam ar foliju un liekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepties. Cepu kādos 220grādos līdz kartupeļi mīksti. Šeit ilgum atkarīgs no tā, kādas šķirnes kartupeļi.
  9. 8. Kad kartupeļi mīksti. Sarīvējam sieru un bagātīgi kaisām pāri. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz kādām 15-20 minūtēm, lai izveidojas smuka siera cepure. Un viss. Pēc tam servē galdā.
  10. 9. Sātīgi un baigi labi. Var arī ēst ar svaigiem salātiem un vairāk neko nevajag. Lai labi garšo!
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu un svaigā siera sacepums
Kartupeļu sviestmaizes
(1)
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)