Ķirbju krēmzupa ar saldo krējumu

2024-06-11 Receptes autors Zaigas stūrītis

Ķirbju krēmzupa ar saldo krējumu
Rudens ir laiks, kad ķirbji ir vislabākie un pieejamākie. Ķirbis (latīņu: Cucurbita pepo) ir ne tikai dekoratīvs elements, bet arī ārkārtīgi vērtīgs uzturā. Ķirbji satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus, pektīnvielas un karotīnu. Šis superdārzenis palīdz stiprināt imunitāti, uzlabo redzi un veicina gremošanu. Ķirbju krēmzupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga izvēle ikdienas uzturam.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja vēlaties dažādot garšu vai pielāgot recepti pieejamajiem produktiem, varat izmantot arī citas sastāvdaļas. Piemēram, kartupeļu vietā var pievienot burkānus vai saldo kartupeļu gabaliņus. Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu, kas piešķirs zupai eksotisku garšu. Grauzdiņu vietā var izmantot ķirbju sēklas vai apceptus bekona gabaliņus, lai piešķirtu zupai papildus tekstūru un garšu​.

Sastāvdaļas

    • 800 g ķirbis
    • 300 g kartupeļi
    • 200 ml saldais krējums
    • 150 g grauzdiņi
    • 2 tējk. cukurs
    • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Ķirbi un kartupeļus nomizo un sagriež lielos kubiņos. Liek katliņā, pārlej ar 3-4 glāzēm ūdens, pievieno cukuru, sāli un svaigi maltus piparus. Uzvāra, samazina uguni un vāra dārzeņus 25-30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesē.
  2. 2. Sablendē dārzeņus, pievienojot saldo krējumu. Iegūto masu atgriež katlā un vēlreiz uzvāra.
  3. Reklāma
  4. 3. Pasniedz ar grauzdiņiem.
  5. 4. Papildu padomi: Ķirbju krēmzupa ir lieliska bāzes recepte, ko var pielāgot dažādām gaumēm. Piemēram, zupai var pievienot ingveru, muskatriekstu vai ķiplokus, lai bagātinātu garšas nianses. Tāpat, zupu var pasniegt izgrebtā ķirbī, kas piešķirs ēdienam īpašu vizuālo efektu​
  6. 5. Ķirbju krēmzupa ir rudens karaliene, kas ne tikai sasilda ķermeni, bet arī sniedz daudz veselības ieguvumu. Izbaudiet šo gardo un uzturvielām bagāto zupu kopā ar ģimeni vai draugiem!
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Rabarberu zupa ar klimpām
(1)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Ķirbju - lēcu biezzupa
(1)