Kabaču biezzupa ar sausiņiem

2024-10-10 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Kabaču biezzupa ar sausiņiem
Kabaču biezzupa ir izcils ēdiens vēsākiem gadalaikiem, kad siltas un sātīgas zupas kļūst par neatņemamu uztura sastāvdaļu. Kabacis ir galvenā sastāvdaļa, kas bagātināta ar vērtīgiem vitamīniem, kā C un A vitamīnu, kā arī minerālvielām, piemēram, kāliju un magniju. Kabacis ir zemu kaloriju produkts, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un veicina gremošanas sistēmas darbību. Turklāt kabači ir viegli sagremojami un piemēroti arī bērniem.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nav pieejams kabacis, to var aizstāt ar ķirbi, kas arī sniedz daudz veselīgu uzturvielu un rada līdzīgu tekstūru biezzupā. Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu, lai piešķirtu zupai eksotiskāku garšu un padarītu to piemērotu vegāniem.

Receptes padomi

Lai zupa būtu biezāka un barojošāka, pirms pasniegšanas var pievienot nedaudz siera. Turklāt, ja vēlaties kraukšķīgus sausiņus, tos var viegli apgrauzdēt cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Kabaču biezzupa ir piemērota tiem, kuri vēlas uzturā iekļaut mazāk kaloriju, taču saglabāt sāta sajūtu. Tā ir arī piemērota cilvēkiem ar jutīgu gremošanas sistēmu. Tomēr saldais krējums pievieno kalorijas un piesātinātos taukus, tādēļ tiem, kas seko tauku uzņemšanai, to var aizstāt ar vieglāku alternatīvu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: 320 kcal
  • Kalorijas uz porciju: 160 kcal 

Sastāvdaļas

    • Kabacis: 400 g
    • Kartupelis: 100 g
    • Sīpols: 1 neliels
    • Ķiploks: 2 daiviņas
    • Sviests: 10 g
    • Saldais krējums: 100 ml
    • Garšvielas un sāls: pēc garšas
    • Pilngraudu tostermaize: 50 g

    Pagatavošana

  1. 1. Kabaci un kartupeli sagriez mazākos gabaliņos, lai ātrāk vārītos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
  2. 2. Uzkarsē sviestu katliņā, pievieno ķiploku un apcep vienu minūti.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam pievieno sīpolu un kartupeli, turpini cepšanu vēl piecas minūtes.
  5. 4. Pievieno kabaci un ūdeni tā, lai tas nosedz dārzeņus. Vāri, līdz visi dārzeņi kļūst mīksti.
  6. 5. Ja ūdens ir par daudz, daļu nolej. Pievieno sāli un citas izvēlētās garšvielas, sablenderē, lai iegūtu viendabīgu konsistenci.
  7. 6. Pievieno saldo krējumu un uzsilda dažas minūtes, līdz zupa ir karsta un krēmīga.
  8. 7. Tostermaizi sagriez gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī līdz kraukšķīgiem.
  9. 8. Kopsavilkums: Šī kabaču biezzupa ar sausiņiem ir sildošs un barojošs ēdiens, kas viegli pagatavojams un piesātināts ar uzturvielām. Pateicoties kabačiem un kartupeļiem, zupa ir gan sātīga, gan viegla. Kopā ar pilngraudu sausiņiem tā kļūst par pilnvērtīgu ēdienu, kas piemērots pusdienām vai vakariņām.
Kabaču biezzupa ar sausiņiem
Recepto autorius jauna_tu
Rabarberu zupa ar klimpām
(1)
Ķirbju - lēcu biezzupa
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)