Kabaču biezzupa ir izcils ēdiens vēsākiem gadalaikiem, kad siltas un sātīgas zupas kļūst par neatņemamu uztura sastāvdaļu. Kabacis ir galvenā sastāvdaļa, kas bagātināta ar vērtīgiem vitamīniem, kā C un A vitamīnu, kā arī minerālvielām, piemēram, kāliju un magniju. Kabacis ir zemu kaloriju produkts, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un veicina gremošanas sistēmas darbību. Turklāt kabači ir viegli sagremojami un piemēroti arī bērniem.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja nav pieejams kabacis, to var aizstāt ar ķirbi, kas arī sniedz daudz veselīgu uzturvielu un rada līdzīgu tekstūru biezzupā. Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu, lai piešķirtu zupai eksotiskāku garšu un padarītu to piemērotu vegāniem.
Receptes padomi
Lai zupa būtu biezāka un barojošāka, pirms pasniegšanas var pievienot nedaudz siera. Turklāt, ja vēlaties kraukšķīgus sausiņus, tos var viegli apgrauzdēt cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Kabaču biezzupa ir piemērota tiem, kuri vēlas uzturā iekļaut mazāk kaloriju, taču saglabāt sāta sajūtu. Tā ir arī piemērota cilvēkiem ar jutīgu gremošanas sistēmu. Tomēr saldais krējums pievieno kalorijas un piesātinātos taukus, tādēļ tiem, kas seko tauku uzņemšanai, to var aizstāt ar vieglāku alternatīvu.
Kalorijas
- Kopējās kalorijas: 320 kcal
- Kalorijas uz porciju: 160 kcal