Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi

2022-09-17 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Šodien ir piektdiena! Jēēē, darba cilvēki var uzgavilēt. Mājsaimniecēm nekas daudz nemainās. Taču šīs pēdējās divas dienas esmu cēlusies ap 7 no rīta, kas priekš manis ir neierasti agri. Bet esmu pārsteidzoši labi izturējusi. Visvairāk žēl ir mazāko bērnu, kas jāmodina uz bērnudārzu. Mana nabaga mazā pūcīte. Kamēr pamostās, sirds jau plīst aiz žēluma.

Nekas, rīt varēs čučēt, kamēr vecāki dosies visai romantiskā braucienā - uz kartupeļu talku. Būs mums ar cienīto divatā pavadīts laiciņš. Nē, nu labi. Divatā noteikti nebūsim, bet nu sava romantika jau tur noteikti būs. Tai tālajā, lielajā kartupeļu vagā. Ja vēl kāds maišelis kartupeļu piesolīts, kā nu neizmantosi šādu izdevību!
Tad nu rīt un parīt mazo mošķīšu banda dzīvosies ar omi. Un lai omei nebūtu daudz jāiespringst par pusdienu gatavošanu, pagatavoju pildītos piparus.

Sastāvdaļas

    • Pipari
    • maltā gaļa
    • žāvēta gaļa
    • sīpoli
    • rīsi
    • ķiploks
    • garšvielas
    • saldais krējums

    Pagatavošana

  1. 1. Ar daudzumiem ir tā, ka man bija 5 vidēji lieli pipari. Tad nu priekš to piepildīšanas ņēmu apmēram 300gr. maltās gaļas, 1/3 daļu glāzes rīsu, 2-3 žāvētas gaļas šķēles. Vienu palielu sīpolu, 1 ķiploku daivu un garšvielas. Kā arī 250ml saldā krējuma.
  2. 2. Sākumā liek vārīties rīsus. Vāra, bet ne līdz pilnai gatavībai. Pēc tam nokāš un ļauj atdzist.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam sagriež kubiciņos kādas 2-3 žāvētas gaļas šķēles un smalki sakapā sīpolu. Liek uz sakarsētas pannas un apcep kādas 5 minūtes. Atdzesē.
  5. 4. Kad rīsi un žāvētā gaļa ar sīpoliem atdzisusi jaucam kopā ar malto gaļu. Pievienojam sāli, piparus, ķiploku un kārtīgi samīcam viendabīgā masā.
  6. 5. Ķeramies klāt pipariem. Nogriežam resnāko galu, tur kur kāts un iztīram no sēklām.
  7. 6. Tagad atliek vien pildīšanas vaina. Katru piparu kārtīgi piepildam ar malto gaļu. Kārtojam cepamtraukā, pārlejam pāri ar saldo krējumu, pārkaisam ar kaltētiem vai svaigiem zaļumiem un liekam cepties cepeškrāsnī. Cep apmēram 40-50minūtes 200grādos!
  8. 7. Servē galdā ar rīsiem, kartupeļiem vai ēd tāpat. Kā nu sagribas. Man gan nogaršot nesanāks, taču no pārpalikušās gaļas izceptās kotletes bija gardas! Lai labi garšo.
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Pildīti pipari ar malto gaļu un rīsi
Buljona pīrādziņi ar gaļu
(2)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)
Viltotais zaķis ar bekona kažoku
(1)
Tefteļi no maltas gaļas
(1)
Pelmeņi ar gaļu
(1)
Tako ar malto gaļu
(1)
Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Viltotais zaķis puskažociņā no maltas gaļas ar sieru
(1)