Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem

2024-06-14 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Plovs ir viens no tiem ēdieniem, kas ne tikai piepilda māju ar brīnišķīgu aromātu, bet arī ir bagāts ar uzturvielām. Šis tradicionālais ēdiens, ko Sandras ģimenē sauc par "THE Plovu," ir vienkāršs, bet ārkārtīgi gards. Plovs ar jēra gaļu ir īpaši vērtīgs, jo jēra gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi un vitamīniem, kas ir būtiski cilvēka veselībai. Olbaltumvielas ir nepieciešamas muskuļu atjaunošanai un augšanai, savukārt dzelzs palīdz novērst anēmiju, uzlabojot skābekļa piegādi ķermenim.

Jēra gaļu var arī aizstāt ar citu gaļu, piemēram, vistas vai liellopa, lai dažādotu ēdiena garšu un uzturvērtību. Plovs ir arī lielisks veids, kā iekļaut uzturā dārzeņus, piemēram, burkānus un sīpolus, kas ir bagāti ar antioksidantiem un šķiedrvielām, veicinot gremošanu un imūnsistēmas stiprināšanu.

Sastāvdaļas

    • 1 kg jēra gaļas
    • 1 kg sīpolu
    • 2 kg burkānu
    • 1 vai 2 ķiploku galviņas
    • 2 asi pipari
    • 1 kg rīsu
    • Sāls un melnie pipari pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavojiet visas sastāvdaļas. Atcerieties, ka sīpolu un burkānu daudzumam jābūt proporcionāli divreiz lielākam nekā gaļai.
  2. 2. Sagrieziet jēra gaļu gabalos un apcepiet katlā ar sāli un pipariem.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet ūdeni tā, lai gaļa būtu nedaudz pārsegta, un sautējiet uz lēnas uguns.
  5. 4. Kamēr gaļa sautējas, notīriet un sagrieziet sīpolus un burkānus. Sīpolus sagrieziet pusripiņās, bet burkānus salmiņos.
  6. 5. Pievienojiet sīpolus un burkānus gaļai un sautējiet apmēram 15 minūtes.
  7. 6. Pievienojiet ķiplokus un asos piparus, samaziniet uguni un ļaujiet sautēties apmēram stundu līdz pusotru stundu.
  8. 7. Izņemiet gaļu, ķiplokus un piparus no katla. Ja gaļa ir ribas, atbrīvojiet to no kauliem.
  9. 8. Pievienojiet rīsus. Varat tos iepriekš nomazgāt vai mērcēt, lai tie ātrāk uzsūktu garšas.
  10. 9. Turpiniet sautēt, līdz rīsi ir mīksti.
  11. 10. Kad rīsi ir gatavi, var celt plovu galdā.
  12. 11. Papildu Padomi: Plovam var pievienot dažādas garšvielas, piemēram, kumīnu, kurkumu, rozīnes vai bārbele, lai piešķirtu ēdienam papildu garšas nianses.
  13. 12. Pasniedziet plovu ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem vai kinzu, lai piešķirtu ēdienam svaigumu un papildinātu uzturvērtību​.
  14. 13. Lai labi garšo!
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Sandras plovs ar jēra gaļu, sīpoliem un burkāniem
Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Tako ar malto gaļu
(1)
Ar malto gaļu pildīti baklažāni
(1)