Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē

2022-09-28 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Labs vakars!

Šodien man laiks vilktin vilkās un man likās, ka šī diena nebeigsies nekad. Lai arī uz darbu braucu domu, ka nu šodien būtu tā forši jāpastrādā, galarezultātā no manas ieceres čiks vien sanāca. Līdz pusdienām man nebija enerģijas, pēc pusdienām uznāca slinkums un pirms darba dienas beigām streiku pieteica viena no deguna nāsīm. Aizgāja ciet. Nāss, ne es. Labi, ka cienītais glāba mani un atbrauca man pakaļ, lai aizvestu mājās. Taču, ja es sapņoju par to, ka gultā ierušināšanos ar tēju un žurnālu, tad man nācās smagi aplauzties. Bija jāgatavo saimei vakariņas. Ak vai!

Labi, ka es jau tālredzīgi no rīta no saldētavas izvilku gaļas gabalu. Tā kā bija sasalis, nevarēju saprast, kas tas ir. Taču smagas aizdomas par tītara šķiņķiem. Atkaulotiem. Vakarā paņemot atkausēto gaļu, secināju, ka man bija taisnība. Tie bija tītara šķiņķi. Super! Jau sen gribēju izmēģināt tos vienkārši izsautēt krējuma - sinepju mērcē. Vista šādā mērcē man nāvīgi garšo, kā būs ar tītaru? Tikai šoreiz ņēmu krievu sinepes, likās, ka tītara gaļai maigās franču sinepes būs par maigu. Un ko, man bija taisnība, mērce sanāca nāvīgi garda, tītara gaļa maiga un viens no svarīgākajiem faktoriem - salīdzinoši ātri pagatavojās. Nedaudz ilgāk par vistu, bet daudz ātrāk par cūkas, liellopa vai kāda cita lopa gaļu. Tā kā lieciet aiz auss, ka ātrām vakariņu maltītēm, tītars der.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Tītara šķiņķi
    • sīpolus
    • ķiplokus
    • saldo krējumu
    • sinepes
    • sviestu
    • sāli
    • piparus
    • cukurs
    • lauru lapas

    Recipe Directions

  1. 1. Ar daudzumiem ir tā, ka man bija 2 tītaru šķiņķi kopējais svars kaut kur nedaudz pāri kilogramam. Uz tādu daudzumu ņēmu 2 palielus sīpolus, 3 ķiploku daivas, 500ml saldā krējuma, apmēram ēdamkaroti sviesta, 2 lauru lapas un 2-3 tējkarotes krievu sinepes. Ja mērci ietumēsiet, tad var likt 3 tējkarotes sinepes, ja nē, tad labāk iztikt ar divām tējkarotēm.
  2. 2. Tad nu gatavošana ātra un vienkārša. Sākumā sakapā sīpolus un ķiplokus. Katlā liek kausēties apmēram ēdamkaroti sviesta un pievieno sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem. Uz lēnas uguns ļauj cepties.
  3. Reklāma
  4. 3. Kamēr cepās sīpoli ar ķiplokiem, gabaliņos sagriež tītara gaļu. Ber klāt katlā, pievieno sāli un piparus un apmēram piecas minūtes pakarsē. Tad lej klāt ūdeni, bet pavisam nedaudz, tā lai gaļa nebūtu nosegta. Pieber vienu tējkaroti cukura, kādu lauru lapu un sautē minūtes 30.
  5. 4. Pēc 30 minūtēm gaļa jau būs mīksta, pievienojam sinepes. Un kā jau teicu, ja beigās ir doma mērci pietumēt ar miltiem, tad pievienojam 3 tējkarotes sinepju. Pasautējam vēl kādas 5-10 minūtes un tad lejam klāt saldo krējumu. Pagaidām līdz tas uzvārās, pietumējam, ja ir vēlme. Pagaršo vai viss pēc garšas ok. un servē galdā.
  6. 5. Lūk, salīdzinoši ātri sātīga maltīte gatava. Servēju ar griķiem, bet lieliski derēs arī citas piedevas. Lai labi garšo!
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara šķiņķis sinepju - saldā krējuma mērcē
Tītara gaļas bumbiņas tomātu mērcē
(1)
Tītara - kūpinātas vistas kotletes bekonā
(1)
Tītara aknu kotletes - steiki
(1)
Tītara un savvaļas rīsu krēmīgais sautējums
(1)
Šmorēti tītara spārni siera mērcē
(1)
Tītara stilbiņi vīna marinādē
(1)
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)
Tītara fileja ar dārzeņiem
(1)
Tītaru aknu pastēte
(1)