Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem

2024-07-06 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem ir garšīgs un sātīgs ēdiens, kas lieliski piemērots kā vakariņu galds. Galvenā sastāvdaļa - cūkgaļa - ir bagāta ar olbaltumvielām, kas nepieciešamas muskuļu masas uzturēšanai un organisma atjaunošanās procesiem. Cūkgaļa satur arī svarīgus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, dzelzi un cinku, kas veicina imūnsistēmas darbību​.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Cūkgaļas vietā var izmantot vistas vai liellopa gaļu.
  • Žāvētas cūkgaļas vietā var izmantot kūpinātu šķiņķi vai speķi.
  • Marinētos gurķus var aizstāt ar svaigiem gurķiem vai marinētiem sīpoliem.

Receptes padomi

  • Lai ēdiens būtu vēl bagātīgāks, var pievienot burkānus vai papriku.
  • Ja vēlaties maigāku gaļu, cūkgaļu var iepriekš marinēt ar garšvielām un eļļu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Cūkgaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, taču tai ir arī augsts tauku saturs, tāpēc to ieteicams lietot mērenībā. Žāvēta gaļa un marinēti gurķi var saturēt lielu daudzumu nātrija, kas jāpatur prātā, lai izvairītos no pārmērīga sāls patēriņa.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 3500 kcal, kas nozīmē apmēram 875 kcal vienā porcijā. 

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļas šķiņķis: 500g
    • Žāvēta cūkgaļa: 400g
    • Vidēji liels sīpols: 1 gab.
    • Ķiploku daivas: 2-3 gab.
    • Marinēti gurķi: 1/2 burka
    • Saldais krējums: 500ml
    • Garšvielas: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagriez cūkgaļu smalkās strēmelēs un liec uz sakarsētas pannas ar sāli un pipariem. Apcep ātri, līdz sāk izdalīties sula, tad gaļu pārnes katlā, pārlej ar ūdeni un lēni sautē.
  2. 2. Kamēr gaļa sautējas, sagriez sīpolu, ķiploku un marinētos gurķus. Liek uz pannas sautēties. Pievieno sagrieztu žāvēto gaļu un turpina sautēt, līdz gaļa katlā ir pusmīksta.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad gaļa katlā ir pusmīksta, pievieno pannas saturu un turpina sautēt vēl 20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un sautē, līdz gaļa ir mīksta. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli vai cukuru. Ja vēlas, var sabiezināt mērci.
  5. 4. Gatavais šmoris ir sātīgs un gatavs pasniegšanai. Labu apetīti!
  6. 5. Kopsavilkums: Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem ir izcili garšīgs un sātīgs ēdiens, kas ir bagāts ar olbaltumvielām un svarīgām uzturvielām. Tā ir lieliska izvēle gan ikdienas, gan svētku galdam. Izmantojot alternatīvas sastāvdaļas un pielāgojot recepti savām vēlmēm, varat radīt vēl daudzveidīgāku ēdienu.
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)