Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem ir garšīgs un sātīgs ēdiens, kas lieliski piemērots kā vakariņu galds. Galvenā sastāvdaļa - cūkgaļa - ir bagāta ar olbaltumvielām, kas nepieciešamas muskuļu masas uzturēšanai un organisma atjaunošanās procesiem. Cūkgaļa satur arī svarīgus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, dzelzi un cinku, kas veicina imūnsistēmas darbību.
Alternatīvas sastāvdaļas
- Cūkgaļas vietā var izmantot vistas vai liellopa gaļu.
- Žāvētas cūkgaļas vietā var izmantot kūpinātu šķiņķi vai speķi.
- Marinētos gurķus var aizstāt ar svaigiem gurķiem vai marinētiem sīpoliem.
Receptes padomi
- Lai ēdiens būtu vēl bagātīgāks, var pievienot burkānus vai papriku.
- Ja vēlaties maigāku gaļu, cūkgaļu var iepriekš marinēt ar garšvielām un eļļu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Cūkgaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, taču tai ir arī augsts tauku saturs, tāpēc to ieteicams lietot mērenībā. Žāvēta gaļa un marinēti gurķi var saturēt lielu daudzumu nātrija, kas jāpatur prātā, lai izvairītos no pārmērīga sāls patēriņa.
Kalorijas
Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 3500 kcal, kas nozīmē apmēram 875 kcal vienā porcijā.