Īsāk sakot, šī ir labākā recepte super sulīgām, maigām un no kaula atdalītām ribiņām! Es šeit arī izklāstīšu visus padomus un noslēpumus, kā reizi pa reizei iegūt tikpat fantastisku rezultātu, izmantojot dažādas garšvielas un mērces, jo vissvarīgākais, lai iegūtu ideālas garšas ribiņas, kas liek jums nopūsties no baudas, ir nevis kāda slepena sastāvdaļa, bet gan pati gatavošanas tehnika.
Būtībā cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ir diezgan vienkāršs un mazprasīgs ēdiens, jo lielāko gatavošanas daļu aizņem drūzmēšanās un noliekšanās pie cepeškrāsns, gaidot brīdi, kad beidzot varēšu tās pasniegt, īsi sakot, visgrūtākā ir gaidīšana. Tā ir arī brīnišķīga izvēle visiem gaļas cienītājiem, kuriem patīk ļoti aromātiskas un ārkārtīgi maigas ribiņas, bet grilēšanas sezona jau ir noslēgusies (ja tā vispār kādreiz ir noslēgusies). Ribas cepeškrāsnī joprojām ir hit visos gadalaikos, jebkuros laikapstākļos un jebkuros apstākļos!
Šīm ribām var izmantot savu garšvielu maisījumu un mērci vai arī, ja jums trūkst laika, iegādāties garšvielas, ar kurām berzēt ribas, un gatavu BBQ mērci.
Gardāko ribiņu noslēpumi cepeškrāsnī:
Manā ilggadējā pieredzē ir tikai daži pavisam vienkārši noteikumi, kas ir obligāti, ja vēlaties vienmēr iegūt pārsteidzošus rezultātus. Bet, ja man būtu jāizceļ 1. noteikums, tas noteikti būtu tas, ko angļu valodā var nosaukt par "low and slow" (lēni un lēni). Nu, bet es ātri atzīmēšu savus svarīgākos noteikumus.
Ribas. Izvēlieties vidēji lielas vai gaļīgas ribiņas. Ja ribiņas "kūpinās", tās ātri kļūs retas, sarausies un, īsi sakot, nebūs ko baudīt. Attiecīgi ribām, kas ir ļoti gaļīgas, ir nepieciešams ilgāks laiks, tāpēc pielāgojiet un kontrolējiet gatavošanas laiku. Vēl viens ļoti svarīgs kritērijs, izvēloties ribiņas, ir tauki. Tauki ir būtiski, lai gaļa būtu maiga un sulīga. Ja iespējams, vienmēr izvēlamies ribiņas ar labi sadalītiem taukiem un pārliecināmies, ka to nav ne par daudz, ne par maz. Ja jums šķiet, ka tauku ir par daudz, vienmēr varat tos nogriezt, bet, ja to ir par maz, gaļa var būt sausa.
Filma. Atkarībā no tā, kur jūs iegādājaties ribiņas, tām var būt vai nebūt plēves iekšpusē tieši pie kaula. Ja tāda ir, pārliecinieties, ka tā ir noņemta! Plēves noņemšana nodrošinās to, ka gaļa atdalīsies no kaula, kad ribiņas būs pagatavotas, un to nebūs pārāk grūti košļāt!
Mazgāšana. Pirms gatavošanas pārliecinieties, ka gaļa ir nomazgāta aukstā ūdenī, jo gaļas pārstrādes uzņēmumā uz ribām bieži vien ir atrodami nelieli kaula gabaliņi, kas radušies, tās sagriežot. Pēc mazgāšanas noteikti ļoti labi nosusiniet ar papīra dvieli! Pēc tam ribiņas var noberzt ar izvēlētajām garšvielām.
Reklāma
Gatavošana. Kā jau es norādīju, ribas jāgatavo lēni un zemā temperatūrā. Kilogramam ribu vajadzētu būt apmēram 2,5 stundām, lai tās labi pagatavotu, bet, ja vēlaties, lai ribas atdalītos no kaula, jums būs vajadzīgas apmēram 3-4 stundas atkarībā no to svara. Gatavošanas temperatūra ir 135 grādi. Ja vēlaties, lai ribiņas būtu īpaši garšīgas, nekad tās nevāra! Vārīšana ūdenī izvilina no ribām visu garšu. Buljons būs brīnišķīgs, bet pašas ribiņas būs vienkārši bez garšas.
Mērce. Mērci liek tikai uz pilnībā pagatavotām ribiņām. Ribas ar mērci cepeškrāsnī jāpaceļ par vienu pakāpi uz augšu, karstums jāpaaugstina un ribiņas jācep tikai dažas minūtes, līdz mērce skaisti karamelizējas.
Reklāma
Īss process, kā cepeškrāsnī pagatavot visgaršīgākās ribiņas, ir šāds (skatīt arī pilnu procesu no A līdz Z zemāk):
1) Noņemiet foliju.
2) Ribas nosusiniet un bagātīgi ieberzējiet ar savām iecienītākajām garšvielām. Ietin folijā.
3) Cep 135 grādu karstuma cepeškrāsnī aptuveni 3-4 stundas atkarībā no ribiņu svara.
4) Izņemiet ribiņas no folijas, apsmērējiet tās ar mērci un cepiet augstas temperatūras cepeškrāsnī vienu pakāpi augstāk, līdz mērce ir karamelizējusies.
Reklāma
Lieliski ir tas, ka katru reizi var cept dažādas ribiņas, mainot garšvielas un/vai mērci. Ribas var ieziest ar dažādiem garšvielu maisījumiem, sākot ar klasisko BBQ un dūmu garšu un beidzot ar teksas pikantu garšvielu maisījumu vai vienkārši sāli un pipariem. Arī mērce var būt visdažādākās, sākot no veikalā pirktās BBQ un beidzot ar mājās gatavotu lipīgo ribiņu mērci. Iespējas ir neierobežotas. Lai vai kā, šoreiz es dalīšos ar savu fantastisku krāsnī ceptu ribiņu recepti! Lasīsim un gatavosim!