Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija

2023-05-12 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
Īsāk sakot, šī ir labākā recepte super sulīgām, maigām un no kaula atdalītām ribiņām! Es šeit arī izklāstīšu visus padomus un noslēpumus, kā reizi pa reizei iegūt tikpat fantastisku rezultātu, izmantojot dažādas garšvielas un mērces, jo vissvarīgākais, lai iegūtu ideālas garšas ribiņas, kas liek jums nopūsties no baudas, ir nevis kāda slepena sastāvdaļa, bet gan pati gatavošanas tehnika.

Būtībā cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ir diezgan vienkāršs un mazprasīgs ēdiens, jo lielāko gatavošanas daļu aizņem drūzmēšanās un noliekšanās pie cepeškrāsns, gaidot brīdi, kad beidzot varēšu tās pasniegt, īsi sakot, visgrūtākā ir gaidīšana. Tā ir arī brīnišķīga izvēle visiem gaļas cienītājiem, kuriem patīk ļoti aromātiskas un ārkārtīgi maigas ribiņas, bet grilēšanas sezona jau ir noslēgusies (ja tā vispār kādreiz ir noslēgusies). Ribas cepeškrāsnī joprojām ir hit visos gadalaikos, jebkuros laikapstākļos un jebkuros apstākļos!

Šīm ribām var izmantot savu garšvielu maisījumu un mērci vai arī, ja jums trūkst laika, iegādāties garšvielas, ar kurām berzēt ribas, un gatavu BBQ mērci.

Gardāko ribiņu noslēpumi cepeškrāsnī:

Manā ilggadējā pieredzē ir tikai daži pavisam vienkārši noteikumi, kas ir obligāti, ja vēlaties vienmēr iegūt pārsteidzošus rezultātus. Bet, ja man būtu jāizceļ 1. noteikums, tas noteikti būtu tas, ko angļu valodā var nosaukt par "low and slow" (lēni un lēni). Nu, bet es ātri atzīmēšu savus svarīgākos noteikumus.

Ribas. Izvēlieties vidēji lielas vai gaļīgas ribiņas. Ja ribiņas "kūpinās", tās ātri kļūs retas, sarausies un, īsi sakot, nebūs ko baudīt. Attiecīgi ribām, kas ir ļoti gaļīgas, ir nepieciešams ilgāks laiks, tāpēc pielāgojiet un kontrolējiet gatavošanas laiku. Vēl viens ļoti svarīgs kritērijs, izvēloties ribiņas, ir tauki. Tauki ir būtiski, lai gaļa būtu maiga un sulīga. Ja iespējams, vienmēr izvēlamies ribiņas ar labi sadalītiem taukiem un pārliecināmies, ka to nav ne par daudz, ne par maz. Ja jums šķiet, ka tauku ir par daudz, vienmēr varat tos nogriezt, bet, ja to ir par maz, gaļa var būt sausa.

Filma. Atkarībā no tā, kur jūs iegādājaties ribiņas, tām var būt vai nebūt plēves iekšpusē tieši pie kaula. Ja tāda ir, pārliecinieties, ka tā ir noņemta! Plēves noņemšana nodrošinās to, ka gaļa atdalīsies no kaula, kad ribiņas būs pagatavotas, un to nebūs pārāk grūti košļāt!

Mazgāšana. Pirms gatavošanas pārliecinieties, ka gaļa ir nomazgāta aukstā ūdenī, jo gaļas pārstrādes uzņēmumā uz ribām bieži vien ir atrodami nelieli kaula gabaliņi, kas radušies, tās sagriežot. Pēc mazgāšanas noteikti ļoti labi nosusiniet ar papīra dvieli! Pēc tam ribiņas var noberzt ar izvēlētajām garšvielām.
Reklāma

Gatavošana. Kā jau es norādīju, ribas jāgatavo lēni un zemā temperatūrā. Kilogramam ribu vajadzētu būt apmēram 2,5 stundām, lai tās labi pagatavotu, bet, ja vēlaties, lai ribas atdalītos no kaula, jums būs vajadzīgas apmēram 3-4 stundas atkarībā no to svara. Gatavošanas temperatūra ir 135 grādi. Ja vēlaties, lai ribiņas būtu īpaši garšīgas, nekad tās nevāra! Vārīšana ūdenī izvilina no ribām visu garšu. Buljons būs brīnišķīgs, bet pašas ribiņas būs vienkārši bez garšas.

Mērce. Mērci liek tikai uz pilnībā pagatavotām ribiņām. Ribas ar mērci cepeškrāsnī jāpaceļ par vienu pakāpi uz augšu, karstums jāpaaugstina un ribiņas jācep tikai dažas minūtes, līdz mērce skaisti karamelizējas.
Reklāma

Īss process, kā cepeškrāsnī pagatavot visgaršīgākās ribiņas, ir šāds (skatīt arī pilnu procesu no A līdz Z zemāk):

1) Noņemiet foliju.
2) Ribas nosusiniet un bagātīgi ieberzējiet ar savām iecienītākajām garšvielām. Ietin folijā.
3) Cep 135 grādu karstuma cepeškrāsnī aptuveni 3-4 stundas atkarībā no ribiņu svara.
4) Izņemiet ribiņas no folijas, apsmērējiet tās ar mērci un cepiet augstas temperatūras cepeškrāsnī vienu pakāpi augstāk, līdz mērce ir karamelizējusies.
Reklāma

Lieliski ir tas, ka katru reizi var cept dažādas ribiņas, mainot garšvielas un/vai mērci. Ribas var ieziest ar dažādiem garšvielu maisījumiem, sākot ar klasisko BBQ un dūmu garšu un beidzot ar teksas pikantu garšvielu maisījumu vai vienkārši sāli un pipariem. Arī mērce var būt visdažādākās, sākot no veikalā pirktās BBQ un beidzot ar mājās gatavotu lipīgo ribiņu mērci. Iespējas ir neierobežotas. Lai vai kā, šoreiz es dalīšos ar savu fantastisku krāsnī ceptu ribiņu recepti! Lasīsim un gatavosim!

Sastāvdaļas

    • cūkgaļas ribiņas: 1 kg
    Garšvielu maisījumam:
    • Uzkarsēiet garšvielas ar garšvielām. 2 ēdamkarotes brūnā cukura: 2 ēdamkarotes
    • Sāls: 1 tējkarote (vai pēc garšas).
    • Paprikas pulveris: 2 tējkarotes
    • maltie pipari: 0,5 tējkarotes
    • ķiploku pulveris: 1 tējkarote
    • sīpolu pulveris: 1 tējkarote
    • rozmarīns: 1 tējkarote
    • ingvera pulveris: 0,5 tējkarotes
    • Čilli pulveris (pēc izvēles)
    Mērcei:
    • Eļļa: piliens
    • sīpols: 1 neliels sīpols (ļoti smalki sagriezts)
    • ķiploki: 3 daiviņas
    • tomātu mērce: 130 g
    • zemes ķimenes: 0,5 tējkarotes.
    • maltie pipari: 0,5 tējkarote
    • brūnais cukurs: 2 ēdamkarotes
    • kūpinātas paprikas pulveris: 2 tējkarotes
    • ābolu sidra etiķis: 1 ēdamkarote
    • Vorčesteršīras mērce: 2 ēdamkarotes
    • malts kanēlis: viena astotā tējkarote
    • bārbekjū mērce: 3 ēdamkarotes
    • Čilli pulveris vai mērce (pēc izvēles)

    Pagatavošana

  1. 1. Kā jau minēju, šīm ribiņām varat pagatavot savu garšvielu maisījumu.
  2. 2. Varat izmantot arī veikalā iegādātas garšvielas un mērci.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 135 grādiem.
  5. 4. Pēc tam noņemiet plēvi no ribu iekšpuses. Ja nepieciešams, sagrieziet ribiņas mazākās porcijās.
  6. 5. Sajauciet visas garšvielu maisījuma sastāvdaļas un bagātīgi ieberiet sagatavoto maisījumu ribiņās.
  7. 6. Riebiņas ietin dubultā folijā.
  8. 7. Cepiet cepeškrāsnī apmēram 3-4 stundas, līdz gaļa sāk labi atdalīties no kauliem. Uzliek ribiņas uz augšas ar "gaļas pusi".
  9. 8. Kamēr ribiņas gatavojas, mēs pagatavojam mērci. Pannā ielejam eļļu un apcepam ļoti smalki sagrieztu sīpolu, līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un apcep vēl 30 sekundes. Pievienojam tomātu mērci, ķimenes, piparus, brūno cukuru, kūpinātu papriku un ābolu etiķi, Vorčesteršīras mērci, kanēli, grila mērci un, ja nepieciešams, čilli. Pavāra visu dažas minūtes un atstāj atdzist.
  10. 9. Izņemiet ribiņas no folijas un bagātīgi pārlejiet tās ar sagatavoto mērci.
  11. 10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija un novieto ribiņas vienu pakāpi augstāk, lai mērce ātrāk karamelizētos. Pietiek ar dažām minūtēm (pārliecinieties, ka mērce nesāk svīst).
  12. 11. Apklājiet ceptās ribiņas ar foliju un atstājiet nostāvēties apmēram 10 minūtes. Tad pasniedziet un baudiet!
  13. 12. Piezīme: Man vislabāk garšo ar salātu salātiem un frī kartupeļiem.
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)