Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem

2024-06-19 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Šodien vēlos dalīties ar gardu un barojošu recepti - Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem. Šī recepte ir ideāla izvēle svētku galdam vai īpašām ģimenes vakariņām. Cūkas kakla karbonāde ir lielisks gaļas gabals, jo tas ir sulīgs un bagāts ar garšu. Cūkgaļa nodrošina organismu ar vērtīgiem proteīniem un būtiskām uzturvielām, piemēram, B vitamīniem un minerālvielām, kas ir nepieciešamas enerģijas ražošanai un muskuļu atjaunošanai.

Uzturvērtība

Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 3500 kcal, bet vienā porcijā (100g) ir aptuveni 175 kcal. Šīs vērtības var mainīties atkarībā no izmantotajiem ingredientu daudzumiem un veida.

Alternatīvas sastāvdaļas (Ja daži no šiem ingredientiem nav pieejami, varat izmantot līdzīgus produktus):

- Saulē kaltēti tomāti: aizstājiet ar žāvētiem tomātiem vai svaigiem tomātiem.
- Riekstu-sēkliņu mikslis: izmantojiet tikai lazdu riekstus vai pievienojiet mandeles.
- Krēmsiers: var aizstāt ar kazas sieru vai ricotta sieru.
- Čili pipars: ja vēlaties maigāku garšu, izmantojiet papriku.

Sastāvdaļas

    • Cūkas kakla karbonāde: 2 kg
    • Saulē kaltēti tomāti: 3 ēdamkarotes (sakapāti)
    • Krēmsiers: 2 ēdamkarotes
    • Ķiploki: 3 daivas
    • Riekstu/sēkliņu mikslis: 4-5 ēdamkarotes
    • Čili pipars: 1/3 tējkarotes (sakapāts)
    • Sīpols: 1 liels
    • Burkāni: 2 nelieli
    • Laurulapas: pēc garšas
    • Timiāns: pēc garšas
    • Melnie pipari: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Gaļas sagatavošana: Cūkas kakla karbonādē veiciet apmēram 2 pirkstu platuma iegriezumus, aptuveni līdz pusei gaļas biezuma.
  2. 2. Gaļu ierīvē ar sāli un maltajiem melnajiem pipariem, un atliek malā.
  3. Reklāma
  4. 3. Pildījuma gatavošana: Sajauciet riekstu/sēkliņu mikslis ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem, pievienojiet sakapātu ķiploku un čili piparu.
  5. 4. Pievienojiet krēmsieru un visu kārtīgi samaisiet. Ja masa ir pārāk bieza, pievienojiet nedaudz eļļas no tomātiem.
  6. 5. Gaļas pildīšana: Iegūto pildījumu kārtīgi sapildiet iegrieztajās vietās gaļā. Ievietojiet gaļu cepamajā maisā, pievienojiet sagrieztus sīpolus un burkānus, kā arī garšvielas - lauru lapas, timiānu, melnos piparus.
  7. 6. Cepšana: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C un cepiet gaļu apmēram 2 stundas. Ik pa laikam pārbaudiet, vai gaļa ir gatava.
  8. 7. Pasniegšana: Gatavo cepeti servējiet ar izvēlētām piedevām, piemēram, kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem.
  9. 8. Variācijas: Pildījuma sastāvdaļas var mainīt atbilstoši vēlmēm un pieejamajiem produktiem. Eksperimentējiet ar dažādiem riekstiem, sieriem un garšvielām, lai atrastu savu iecienīto kombināciju.
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis ar saulē kaltētiem tomātiem
Cūkas fileja cepeškrāsnī
(1)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Cūkgaļas un rīsu sautējums a ļa plovs
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)