Esmu daudz rakstījis par to, kā gulašs tiek gatavots dažādās zemēs. Šodien vēlos pastāstīt par savu recepti, tā ir cūkgaļas gulašs latviešu gaumē. Tūlīt arī rodas divi jautājumi: kāpēc ar cūkgaļu (gulašu taču tradicionāli gatavo no liellopa gaļas), un kāpēc “latviešu gaumē”, ar ko tas atšķiras?
Atbildēšu uz visiem jautājumiem pēc kārtas.
- Cūkgaļas gulašs – jo pamatā pie mums pārtikā lieto cūkgaļu. Liellopa gaļa mūsu veikalos, maigi izsakoties, diez kas nav... Tā vēl piedevām ir daudzkārt dārgāka.
- Latviešu gaumē – jo ēdiens tiek pasniegts kopā ar Jāņu sieru, mūsu īpašo, dzelteno un stingro sieru ar ķimenēm. Ķimenes sierā ideāli papildina tās ķimenes, ko izmanto receptē. Bez tam siers skaisti izskatās dzeltenas cepurītes veidā virs sārtās, sātīgās gulaša masas.