Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu

2024-07-16 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu ir gards un sātīgs ēdiens, kas ir ideāls vakariņām vai svētku galdam. Lai gan daudzi cilvēki neizprot sēņu un gaļas kombināciju, šis ēdiens pierāda, ka pareizi pagatavojot, tas var būt ļoti garšīgs. Sēnes piešķir īpašu aromātu un garšu, savukārt cūkgaļa padara ēdienu sātīgu.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Cūkgaļas vietā var izmantot vistas fileju.
  • Sālīto sēņu vietā var izmantot svaigas sēnes, piemēram, šampinjonus vai baravikas.
  • Skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu vai kokosriekstu krēmu, lai iegūtu veselīgāku versiju.

Veselības ieguvumi un trūkumi: 

Sēnes ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām, īpaši D vitamīnu un B grupas vitamīniem, kas ir svarīgi imūnsistēmai un enerģijas ražošanai. Cūkgaļa nodrošina organismu ar olbaltumvielām un B12 vitamīnu, kas ir būtiski asinsradei un nervu sistēmas veselībai. Tomēr, lietojot treknu gaļu un krējumu, ēdienam ir augsts kaloriju saturs, tāpēc tas jābauda ar mēru.

Kalorijas: 

Kopējais kaloriju daudzums ēdienā ir aptuveni 1600 kcal. Vienā porcijā (1/4 no kopējā daudzuma) ir aptuveni 400 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļas karbonāde: 500 g
    • Sālītās sēnes: 200 g
    • Vidēji lieli sīpoli: 2 gab.
    • Ķiploku daivas: 2 gab.
    • Skābais krējums: 200 ml
    • Garšvielas: pēc garšas (sāls, pipari)
    • Eļļa: cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Pildījuma sagatavošana: Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. Sasmalcina sālītās sēnes, kas iepriekš ir noskalotas vai nomērcētas.
  2. 2. Cepšana: Uzkarsē pannu ar pāris pilieniem eļļas, apcep sīpolus un pēc tam pievieno sēnes. Cep 2-3 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Gaļas sagatavošana: Karbonādi sagriež šķēlēs, izklapē un apber ar pipariem.
  5. 4. Pildīšana: Uz katras gaļas šķēles liek ēdamkaroti sēņu pildījuma un satin rullītī, nostiprina ar zobu bakstāmo kociņu vai kokvilnas diegu.
  6. 5. Apcepšana: Uzkarsē pannu un ātri apcep veltnīšus līdz tie ir brūni. Pēc tam liek cepeštraukā, pievieno 100 ml ūdens un 200 ml skābā krējuma. Pievieno sāli, cukuru un zaļumus.
  7. 6. Cepšana cepeškrāsnī: Sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) cep 30-40 minūtes.
  8. 7. Kopsavilkums: Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu ir tradicionāls un sātīgs latviešu ēdiens, kas pārsteidz ar savu garšu un aromātu. Lai gan tas nav ikdienas ēdiens, tas ir lieliska izvēle īpašiem gadījumiem un svētku galdam. Pasniedzot to ar kartupeļiem vai dārzeņu salātiem, ēdiens būs pilnīgs un baudāms.
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)