Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām

2022-09-19 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Nu ko, trīs trakas brīvdienas pavadītas. Trakas labā nozīmē, jo mājās sanāca pabūt visnotaļ maz.

Valsts svētkos ievērtējām Staro Rīga. Svētku uguņošanu gan, skatījāmies pa TV. Man pietika ar nepilnām 2h ļaužu masas, lai es jau sāktu pamazām atvadīties no skaidrā saprāta. Ne, ne... tie milzu pūļi nav priekš manis. Un nav arī priekš manām trim atvasēm, kuras viegli varēja nepamanīt un uzkāpt virsū. Taču, svētku pusdienas neizpalika un svētku dzēriens ne tik. Sestdien svinējām Elizabetes. Tā kā svinības vakarā, tad nu pa dienu uztapināju šo zupu. Jo zināju, ka nekas jau vēl nav beidzies. Šodien svecīšu vakars, pusdienas pie vīramātes. Rīt tā zupa būs kā reiz! Tāpēc vārīju lielum lielo katlu.

Pati zupa, vienkārša par vienkāršu. Tik laiku prasa tā vārīšana, lai no žāvētās gaļas dabūtu maksimālo smeķi.

Sastāvdaļas

    • Žāvētas cūku ribiņas
    • konservētas pupiņas(var aizstāt arī ar parastajām)
    • kartupeļi
    • sīpoli
    • ķiploki
    • sāls
    • cukurs
    • pipari
    • smaržīgie pipari
    • lauru lapas
    • sinepes
    • kaltēti zaļumi

    Pagatavošana

  1. 1. Tātad, ar tiem daudzumiem ir tā, ka jāskatās katram individuāli. Man bija 1.5kg ribiņu, līdz ar to izmantoju 3 bundžas konservēto pupiņu( nevārītās iepriekš jānomērcē un jāizvāra), kādus 6-7kartupeļu, 3 sīpolus un 2 ķiploku daivas. No garšvielām, visu bēru uz aci, tik sinepes pievienoju apmēram pusotru ēdamkaroti. Un tas viss uz 7l katlu.
  2. 2. Liekam gaļu kaltā, pielejam ūdeni, pieberam sāli un liekam vārīties. Sākot vārīties var parādīties kādas putas, tās nosmeļam nost.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad tas izdarīts sagriežam sīpolu un ķiploku. Beram kaltā iekšā. Pievienojam visas pārējās garšvielas, izņemot sinepes un nogriežam uguni uz minimālo. Vāks virsū un lai lēnām vārās stundu - pusotru.
  5. 4. Kad pusotra stunda pagājusi, gaļa mīksta un daļas nost no kauliem, ķeksējam gaļu laukā.
  6. 5. Nomizojam un kubiciņos sagriežam kartupeli. Beram iekšā katlā. Pievienojam pupiņas, iepriekš nolejot nedaudz šķidruma. Ja izmanto nevārītās pupiņas, tad tās iepriekš jāizmērcē un jānovāra. Tāpēc es izmantoju konservētās. Tā ērtāk. Un liekam uz mazas uguns vārīties tālāk.
  7. 6. Izvārīto gaļu atdala no kauliem, sagriež gabaliņos un ber atpakaļ katlā. Un pavāra minūtes 10 - 15. Pēc tam, pievieno sinepes. Sinepes pēc katra paša ieskatiem. Uz 7l katlu liku pusotru ēdamkaroti. Uz mazāka kalta lieku 1-2tējkarotes. Viss pēc garšas. Vāra līdz katupeļi mīksti, par mazliet pašķīduši. Pagaršo vai pēc garšas ir ok. Un servē galdā.
  8. 7. Lūk, ātri nav, bet cik gardi...mmmm. Ja man tagad visa māja nesmaržotu pēc biezpienkūkas, ko cepu ne priekš sevis, es noteikti našķētos gar zupas katlu. Bet tagad gribas ko saldu! Skāde, nu! Labu apetīti!
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Pupiņu zupa ar kartupeļiem un ribām
Biešu zupas sagatave
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Tomātu zupa ar frikadelēm
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Jēra gaļas zupa ar dārzeņiem
(1)
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)
Desu zupa
(1)