Vistas krēmzupa ar pupiņām

2024-07-14 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām ir sildoša un barojoša zupa, kas ir lieliski piemērota aukstām dienām vai vakariņām, kad vēlaties kaut ko vieglu, bet sātīgu. Šī recepte ir vienkārši pagatavojama un neprasa daudz laika vai sarežģītu sastāvdaļu. Galvenās sastāvdaļas - vistas gaļa un pupiņas - nodrošina augstu olbaltumvielu saturu, kas ir svarīgs muskuļu atjaunošanai un enerģijas nodrošināšanai.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja jums nav pieejams vistas buljons, varat izmantot dārzeņu buljonu. Saldā krējuma vietā var izmantot kokosriekstu pienu, lai iegūtu mazāk taukainu un laktozes nesaturošu alternatīvu. Konservētos tomātus var aizstāt ar svaigiem tomātiem, kurus iepriekš nomizojat un sasmalcināt.

Receptes padomi

Lai zupa būtu vēl garšīgāka, pirms pasniegšanas pievienojiet nedaudz svaigi sakapātu pētersīļu vai diļļu. Papildus var pievienot arī nedaudz kausēta siera vai siera grauzdiņus.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un zemu tauku saturu, kas padara to par lielisku izvēli veselīgam uzturam. Pupiņas ir lielisks šķiedrvielu avots un palīdz uzlabot gremošanu. Tomēr, ja vēlaties samazināt kaloriju daudzumu, izvēlieties liesāku saldo krējumu vai tā alternatīvas.

Kalorijas

Šajā zupā kopā ir aptuveni 1500 kalorijas, kas nozīmē, ka vienā porcijā būs aptuveni 250-375 kalorijas, atkarībā no porcijas lieluma. 

Sastāvdaļas

    • Kartupeļi: 4-5 vidēji lielas
    • Paprika: 1 gab. (vai 1/2 no lielas paprikas)
    • Konservēti tomāti: 1 mazā bundža
    • Burkāni: 2 vidēji
    • Ķiploku daivas: 3
    • Saldais krējums: 500 ml
    • Vistas buljons: 500 ml
    • Konservētas pupiņas: 2 bundžiņas

    Pagatavošana

  1. 1. Nomizo un sagriez dārzeņus, liec katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties.
  2. 2. Kad dārzeņi uzvārījušies, pievieno konservētos tomātus un vistas buljonu. Turpini vārīt, līdz dārzeņi ir mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīkstos dārzeņus nokās un sablendē līdz gludai masai. Pievieno sāli vai cukuru pēc garšas un liec atpakaļ katlā.
  5. 4. Pievieno pupiņas, nolejot šķidrumu, un saldo krējumu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, piespied ķiploku un zupa ir gatava.
  6. 5. Kopsavilkums: Vistas krēmzupa ar pupiņām ir ne tikai vienkārši pagatavojama, bet arī ļoti barojoša. Tā ir ideāli piemērota ikdienas maltītei, nodrošinot nepieciešamās uzturvielas un enerģiju. Šī zupa ir sātīga, bet vienlaikus viegla, un to var viegli pielāgot dažādām diētām, izmantojot sastāvdaļu alternatīvas. Labu apetīti!
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Vistas krēmzupa ar pupiņām
Ķirbju - lēcu biezzupa
(1)
Ķirbju zupa ar krēmsieru
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)