Manas bērnības aukstā zupa jeb aukstā kefīra zupa

2022-08-24 Receptes autors Worldrecipes.lv

Manas bērnības aukstā zupa jeb aukstā kefīra zupa
Kad biju maza meitene, neko nezināju par auksto zupu ar bietēm, jo mūsmājās tādu negatavoja. Aukstās zupas pamatā bija paniņas, klāt liekot dārzā izaudzēto – gurķus, kartupeļus, redīsus un zaļumus. No veikala labumiem tik vien kā olas un gabaliņš desas. Lai gan paniņas atrast man neizdevās un tās aizstāju ar kefīru, zupai ir bērnu dienu garša.

Sastāvdaļas

    • 1 litrs kefīra
    • 1 garais gurķis
    • 2 ar mizu vārīti kartupeļi
    • 200-300 g vārīta gaļa vai desa
    • 2 cieti vārītas olas
    • pāris redīsu
    • zaļumi - dilles, zaļie lociņi
    • sāls - pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Pēc savas gaumes sasmalcina gurķi, gaļu, kartupeļus, olas un redīsus.
  2. 2. Sajauc ar kefīru, pievieno sakapātus zaļumus, pēc garšas pieber sāli.
  3. Reklāma
  4. 3. Vislabāk baudīt atdzesētu.
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
(3)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)
Ķirbju zupa ar krēmsieru
(1)
Fiksā siera zupa ar dārzeņiem
(1)