Saldēti spināti vai kā saldēt spinātus?

2023-05-21 Receptes autors Worldrecipes.lv

Saldēti spināti vai kā saldēt spinātus?
Spinātu sasaldēšana ziemai mājās ir ļoti noderīga un ļoti viegli izdarāma. :)

Šajā rakstā jūs atradīsiet:
- Šajā sadaļā atradīsiet: - Spinātu sasaldēšanu ziemai
- Spinātu sagatavošana sasaldēšanai
- Spinātu sasaldēšana sausā veidā
- Kā pagatavot spinātu biezeni

Visi dārzeņi satur tādas vai citādas cilvēkam nepieciešamās uzturvielas, minerālvielas un vitamīnus, taču tik bagātīgu uzturvielu kā spināti dārzeņu ir ļoti reti sastopams. Tāpēc es iesaku nenovērtēt par zemu šī zaļā lapu dārzeņa priekšrocības.

Spināti ir bagāti ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem un pat taukiem, kā arī ar augstu hlorofila, vitamīnu un minerālvielu saturu. Spināti palīdzēs izvadīt toksīnus no organisma, tāpēc tie vienmēr jāiekļauj uzturā. To var pievienot pirmajiem un otrajiem ēdieniem, ceptām olām, salātiem, mērcēm un piedevām, kā arī bērnu kartupeļu biezenim.

Spinātu sasaldēšana ziemai
Sezonas laikā ir īpaši ērti saldēt spinātus porcijās saldētavā. Saldēti spināti ļoti labi uzglabājas, un tos var izmantot ēdienu gatavošanā visu gadu.

Spinātu sagatavošana sasaldēšanai
Neatkarīgi no tā, kuru metodi izvēlaties, pirms tam nomazgājiet, sašķirojiet un nosusiniet spinātus. Mazgāšana jāveic ļoti uzmanīgi, jo lapās ir daudz smalku smilšu. Spinātu ķekarus var uz pusstundu iegremdēt bļodā ar aukstu ūdeni un pēc tam katru lapu rūpīgi noskalot zem tekoša ūdens. Noņemt visas saburzītās un nokaltušās lapas.

Vēl viens ļoti svarīgs punkts: sausai sasaldēšanai (bez blanšēšanas) spināti ir jānosusina uz kokvilnas dvieļa, lai atbrīvotos no liekā mitruma, citādi saldētavā tie pārvēršas ledū.

Sastāvdaļas

    Sausu spinātu sasaldēšanai:
    • spināti
    • saldēšanas kamera
    • pārtikas plēve
    Spinātu biezenim:
    • Spināti
    • saldēšanas kamera
    • silikona vai saldējuma veidnes

    Pagatavošana

  1. 1. Sausa spinātu sasaldēšana:nogrieziet saknes un kātiņus.
  2. 2. Šķirojiet lapas, atlasot veselas, aptuveni vienāda lieluma lapas, un salieciet tās kaudzītēs pa 10-15 nelielās porcijās vienreizējai lietošanai. Cenšoties saglabāt lapu integritāti, tās cieši savij ruļļos un ietin pārtikas plēvē.
  3. Reklāma
  4. 3. Ievietojiet šo veidni saldētavā uz paplātes noteiktā attālumā vienu no otra. Pēc pilnīga sasaldēšanas jāpārvieto traukos ilgstošai uzglabāšanai, lai samazinātu saišķu bojājumus.
  5. 4. Priekšrocības: Šī metode ir ļoti vienkārša un darbietilpīga. Lapas paliek svaigas, tās termiski neapstrādā, un tas nozīmē, ka tās saglabā vairāk vitamīnu un minerālvielu.
  6. 5. Mīnuss: Saldēti spināti aizņem daudz vietas saldētavā; turpmākai spinātu izmantošanai ir jāveic tie paši pasākumi, kas svaigiem spinātiem. Daļēji tiek zaudēta dabiskā krāsa.
  7. 6. Spinātu biezenis: Blanšējiet spinātus verdošā ūdenī apmēram 20-30 sekundes, pēc tam ielejiet ledus ūdenī.
  8. 7. Pēc tam ar blenderi sablenderējiet līdz gludai masai. Ja nepieciešams, to var pārtīrīt caur sietu.
  9. 8. Ielejiet silikona veidnēs vai saldējuma paplātēs un ievietojiet saldētavā.
  10. 9. Saldētos spinātus pārceliet traukā, lai tos būtu ērti uzglabāt.
  11. 10. Pieredze: Produkts ir pilnībā gatavs lietošanai. Spināti ļoti labi saglabā savu krāsu.
  12. 11. Mīnus: Blanšējot daļēji zaudē vitamīnus un garšu.
  13. 12. Izmantošana: Ļoti labi der mērcēm, makaroniem, risoto. Šādi sasaldētus spinātus vispār nav nepieciešams atkausēt, un tos pievieno dažas minūtes pirms ēdiena gatavošanas beigām.
Marinēti gurķīši ar kurkumu
(2)
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Saldēti dārzeņi krējuma mērcē ar saldo krējumu
(1)