Spinātu sasaldēšana ziemai mājās ir ļoti noderīga un ļoti viegli izdarāma. :)
Šajā rakstā jūs atradīsiet:
- Šajā sadaļā atradīsiet: - Spinātu sasaldēšanu ziemai
- Spinātu sagatavošana sasaldēšanai
- Spinātu sasaldēšana sausā veidā
- Kā pagatavot spinātu biezeni
Visi dārzeņi satur tādas vai citādas cilvēkam nepieciešamās uzturvielas, minerālvielas un vitamīnus, taču tik bagātīgu uzturvielu kā spināti dārzeņu ir ļoti reti sastopams. Tāpēc es iesaku nenovērtēt par zemu šī zaļā lapu dārzeņa priekšrocības.
Spināti ir bagāti ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem un pat taukiem, kā arī ar augstu hlorofila, vitamīnu un minerālvielu saturu. Spināti palīdzēs izvadīt toksīnus no organisma, tāpēc tie vienmēr jāiekļauj uzturā. To var pievienot pirmajiem un otrajiem ēdieniem, ceptām olām, salātiem, mērcēm un piedevām, kā arī bērnu kartupeļu biezenim.
Spinātu sasaldēšana ziemai
Sezonas laikā ir īpaši ērti saldēt spinātus porcijās saldētavā. Saldēti spināti ļoti labi uzglabājas, un tos var izmantot ēdienu gatavošanā visu gadu.
Spinātu sagatavošana sasaldēšanai
Neatkarīgi no tā, kuru metodi izvēlaties, pirms tam nomazgājiet, sašķirojiet un nosusiniet spinātus. Mazgāšana jāveic ļoti uzmanīgi, jo lapās ir daudz smalku smilšu. Spinātu ķekarus var uz pusstundu iegremdēt bļodā ar aukstu ūdeni un pēc tam katru lapu rūpīgi noskalot zem tekoša ūdens. Noņemt visas saburzītās un nokaltušās lapas.
Vēl viens ļoti svarīgs punkts: sausai sasaldēšanai (bez blanšēšanas) spināti ir jānosusina uz kokvilnas dvieļa, lai atbrīvotos no liekā mitruma, citādi saldētavā tie pārvēršas ledū.