Cepti dārzeņi cepeškrāsnī ir viens no mūsu ģimenes iecienītākajiem ēdieniem, kuru es gatavoju cepeškrāsnī. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs, jo tajā ir izmantoti dažādi dārzeņi, kas ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Cepti dārzeņi bieži tiek pasniegti komplektā ar gaļu vai zivi, bet tie var būt arī lielisks pamatēdiens veģetāriešiem. Ātri, ērti un garšīgi, jo dārzeņi saglabā savu "kraukšķi" un garšu buķeti. Turklāt, šo recepti ir iespējams pielāgot, izmantojot tos dārzeņus, kas ir mājās.
Veselības ieguvumi no dārzeņu ēšanas
Dārzeņi ir ārkārtīgi svarīgi mūsu uzturā. Tie nodrošina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt labu veselību un imunitāti. Kartupeļi, burkāni, paprika, cukīnī, sīpoli un ķiploki ir dažādi dārzeņi, kuriem katram ir savas priekšrocības. Piemēram, kartupeļi ir labs C vitamīna un kālija avots, burkāni ir bagāti ar beta-karotīnu, kas ir svarīgs redzes veselībai, bet paprika satur lielu daudzumu C vitamīna un antioksidantu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties, šajā receptē varat izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, brokoļus, puķkāpostus, baklažānus vai bietes. Olīveļļu var aizstāt ar kokosriekstu eļļu vai avokado eļļu, ja vēlaties mainīt garšu vai uztura īpašības.