Cepti dārzeņi cepeškrāsnī

2024-06-08 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī ir viens no mūsu ģimenes iecienītākajiem ēdieniem, kuru es gatavoju cepeškrāsnī. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs, jo tajā ir izmantoti dažādi dārzeņi, kas ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Cepti dārzeņi bieži tiek pasniegti komplektā ar gaļu vai zivi, bet tie var būt arī lielisks pamatēdiens veģetāriešiem. Ātri, ērti un garšīgi, jo dārzeņi saglabā savu "kraukšķi" un garšu buķeti. Turklāt, šo recepti ir iespējams pielāgot, izmantojot tos dārzeņus, kas ir mājās.

Veselības ieguvumi no dārzeņu ēšanas
Dārzeņi ir ārkārtīgi svarīgi mūsu uzturā. Tie nodrošina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt labu veselību un imunitāti. Kartupeļi, burkāni, paprika, cukīnī, sīpoli un ķiploki ir dažādi dārzeņi, kuriem katram ir savas priekšrocības. Piemēram, kartupeļi ir labs C vitamīna un kālija avots, burkāni ir bagāti ar beta-karotīnu, kas ir svarīgs redzes veselībai, bet paprika satur lielu daudzumu C vitamīna un antioksidantu.

Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties, šajā receptē varat izmantot arī citus dārzeņus, piemēram, brokoļus, puķkāpostus, baklažānus vai bietes. Olīveļļu var aizstāt ar kokosriekstu eļļu vai avokado eļļu, ja vēlaties mainīt garšu vai uztura īpašības.

Sastāvdaļas

    • kartupeļus
    • burkānus
    • papriku
    • cukīnī
    • sīpolu
    • ķiploku
    • sāli
    • olīveļļu
    • garšvielas kartupeļiem
    • garšvielas dārzeņu grillēšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Dārzeņu sagatavošana: Gatavošanas process ir ļoti vienkāršs. Sākumā nepieciešams notīrīt un sagriezt visus dārzeņus. Daudzumus var pielāgot pēc katra ieskatiem.
  2. 2. Kartupeļu sagatavošana: Sākumā nomizo un sagriež kartupeļus daiviņās. Apber ar apmēram 1 tējkaroti garšvielu kartupeļiem, pievieno sāli un nedaudz olīveļļas. Kartupeļus samaisa, ber uz cepamās plāts un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Pārējo dārzeņu sagatavošana: Kamēr kartupeļi cepas, nomizo un sagriež burkānus salmiņos, papriku un cukīnī lielos gabalos, un sīpolu. Visus dārzeņus saber bļodā un samaisa. Piespiež ķiploku un pārkaisa ar garšvielām, kas paredzētas dārzeņu grillēšanai. Ja garšvielas nesatur sāli, tad pievieno arī sāli. Pievieno nedaudz olīveļļas un visu samaisa.
  5. 4. Dārzeņu pievienošana: Kad kartupeļi ir cepušies 30 minūtes un ir gandrīz mīksti, pievieno pārējos dārzeņus un liek cepties vēl uz 30 minūtēm.
  6. 5. Pasniegšana: Kad dārzeņi ir gatavi, tos var servēt galdā. Ceptus dārzeņus ēd visi, pat tie, kas saka, ka dārzeņi negaršo. Mans vīrs pat cukīnī ēd, lai gan pirms tam bija skeptisks. Labu apetīti!
  7. 6. Šis ēdiens ir lielisks veids, kā ieviest vairāk dārzeņu savā uzturā, saglabājot to garšu un tekstūru. Tas ir ideāls gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam.
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
Siera rauši
(2)