Marinētas bietes ziemai

2024-07-02 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ir klasiskā Latvijas virtuve, kas piešķir ēdienam unikālu garšu un krāsu. Bietes ir lielisks šķiedrvielu, folijskābes un antioksidantu avots, kas veicina gremošanas veselību un samazina iekaisumus. Šī recepte ir mana mammas mantojums, kas ir pārbaudīta un iemīļota mūsu ģimenē. Vīrs īpaši novērtē bietes ar ķiplokiem, kas piešķir papildus pikantumu un aromātu.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Etiķa vietā var izmantot ābolu sidra etiķi, lai piešķirtu vieglāku un saldāku garšu.
  • Cukura vietā var lietot medu vai agaves sīrupu, lai samazinātu rafinēta cukura daudzumu.
  • Ķimenes var aizstāt ar koriandru vai fenheli, lai iegūtu citādu garšas niansi.

Receptes padomi

  • Lai bietes saglabātu savu košo krāsu, pievienojiet nelielu daudzumu citronskābes vārīšanas laikā.
  • Marinētas bietes lieliski papildina aukstos salātus, zupas vai gaļas ēdienus.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Marinētas bietes ir bagātas ar antioksidantiem, kas aizsargā šūnas no bojājumiem. Tomēr augstais cukura un etiķa saturs var nebūt piemērots cilvēkiem ar diabētu vai kuņģa jutīgumu. Bietes ir zemas kalorijās, taču marinēšanas process palielina cukura saturu.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums: 400 kcal

Sastāvdaļas

    • Bietes: 1 kg
    • Ūdens: 1 l
    • Cukurs: 5 ēdamkarotes
    • Sāls: šķipsna
    • Ķimenes: 1 tējkarote
    • Etiķis (9%): 75 ml
    • Ķiploki: pēc vēlēšanās

    Pagatavošana

  1. 1. Biešu sagatavošana: Rūpīgi nomazgā bietes un nogriež garās "astītes". Liek vārīties katlā ar ūdeni. Vāra apmēram 30-35 minūtes (ja bietes ir lielas, tad 40-50 minūtes).
  2. 2. Atdzesēšana: Nokāš karsto ūdeni un pārlej ar aukstu ūdeni. Tur aukstā ūdenī 20-25 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Mizošana un griešana: Nomizo bietes un sagriež gabaliņos, pilda sterilizētās burkās. Pievieno šķipsnu ķimeņu un ķiploku, ja vēlas.
  5. 4. Marināde: Katliņā ielej 1 litru ūdeni un uzvāra. Pievieno 5 ēdamkarotes cukura un 1 tējkaroti ķimeņu. Pēc 2-3 minūšu vārīšanas pievieno 75 ml etiķa. Uzvāra un noņem no uguns.
  6. 5. Marinēšana: Karsto marinādi pārlej bietēm burkās. Aizvāko un ļauj atdzist. Uzglabā vēsumā, vislabāk ledusskapī.
  7. 6. Lieto pēc nepieciešamības: Marinētas bietes ir gatavas lietošanai. Lai labi garšo!
  8. 7. Kopsavilkums: Marinētas bietes ziemai ir lielisks veids, kā saglabāt šo vērtīgo dārzeni ilgstošai lietošanai. Bietes ne tikai bagātina maltīti ar spilgtu krāsu un garšu, bet arī nodrošina veselīgu uztura papildinājumu. Šī recepte ir viegli pagatavojama un nodrošina gardu piedevu dažādiem ēdieniem.
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Marinētas bietes ziemai
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Marinēti gurķīši ar kurkumu
(2)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Saldēti dārzeņi krējuma mērcē ar saldo krējumu
(1)