Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers

2024-07-07 Receptes autors Santa Maria LV

Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
Kesadiljas ir lieliska, ātri pagatavojama uzkoda, kas ir populāra visā pasaulē, īpaši Meksikā. Tās piedāvā ne tikai gardu maltīti, bet arī uzturvielu bagātību. Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas veicina muskuļu augšanu un atjaunošanos, kā arī nodrošina organismu ar svarīgām vitamīniem un minerālvielām, piemēram, B6 vitamīnu un niacīnu, kas ir būtiski enerģijas ražošanai un nervu sistēmas darbībai.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Vistas vietā var izmantot tītara vai veģetāros proteīna avotus, piemēram, tofu vai melnās pupiņas.
  • Čedaras sieru var aizstāt ar Mozzarella, Gouda vai vegānisko sieru, ja vēlaties bez piena produktiem.
  • Ananasu salsas vietā var izmantot tomātu salsu vai guacamole.

Receptes padomi:

  • Lai padarītu kesadiljas kraukšķīgas, uzkarsē pannā nelielu daudzumu eļļas pirms tortilju sildīšanas.
  • Lai piešķirtu papildu garšu, pievienojiet svaigu koriandru vai laima sulu.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Ieguvumi:

  • Vistas gaļa ir lielisks lieso olbaltumvielu avots, kas ir svarīgs muskuļu masas uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.
  • Kukurūza satur šķiedrvielas, kas veicina gremošanas sistēmas veselību.
  • Sierā ir kalcijs, kas ir būtisks kaulu veselībai.

Trūkumi:

  • Pārmērīgs siera patēriņš var palielināt piesātināto tauku un kaloriju daudzumu, kas var veicināt svara pieaugumu.

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 1600 kcal 
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 400 kcal 

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 500 g
    • Santa Maria Fahitas garšvielu maisījums: 1 paciņa
    • Santa Maria Kviešu tortiļas, vidējās: 0.5 iepakojums
    • Zaļā paprika: 1 gab.
    • Sarkanais sīpols: 1 gab.
    • Kukurūza: 200 g
    • Santa Maria Ananasu salsa: 1 burciņa
    • Rīvēts Čedaras siers: 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagriez kubiņos un apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas, līdz gaļa kļūst zeltaina.
  2. 2. Pievieno sagrieztu zaļo papriku un sarkano sīpolu, un cep vēl 1-2 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Pannas saturam pievieno fahitas garšvielu maisījumu un apmaisi. Noņem no uguns.
  5. 4. Uz sausas pannas no vienas puses uzsildi tortilju un apgriez otrādi. Vienā tortiljas pusē liec vistas un dārzeņu maisījumu, pārber kukurūzu, ananasu salsu un rīvētu Čedaras sieru.
  6. 5. Pārloki tortilju un cep no abām pusēm, līdz siers izkūst un tortilja kļūst kraukšķīga.
  7. 6. Kopsavilkums: Kesadiljas ar vistu, kukurūzu un sieru ir ideāls ēdiens ātrai un garšīgai maltītei. Šī recepte piedāvā lielisku garšas kombināciju, kas ir ne tikai gardi, bet arī barojoši. Pateicoties alternatīvajām sastāvdaļām un padomiem, šo recepti var viegli pielāgot dažādām diētām un gaumēm. Uzturvielu bagātība padara šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu izvēli.
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
(1)
Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām
(1)
Turku vistas šavarma vai kebabs
(1)
Vārītas vistas kājas mērcē
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)