Upeņu sīrups

2022-08-25 Receptes autors Solo mājai

Upeņu sīrups
Saraksts ar visām tām labajām īpašībām, kas piemīt upenēm, ir garš un diez vai pilnīgs - tām piemīt pretiekaisuma, sviedrējošas, diurētiskas un pretcaurejas īpašības. Bez tam upenēs ir daudz dažādu vitamīnu, kas spēcina imūnsistēmu. Šogad ogu raža nav īpaši liela, tāpēc, kad kārtīgi pieēstas svaigas ogas, gatavoju upeņu sīrupu. Citugad, kad ogu bija vairāk, izmēģinājām arī upeņu vīnu. Bija labs. :)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • upenes
    • ūdens
    • citronskābe
    • cukurs

    Recipe Directions

  1. 1. Sīrupam tīras ogas sašķaida un pārlej ar vārītu ūdeni – uz 2 litriem ogu 3 litri ūdens.
  2. 2. Pieber citronskābi, rēķinot uz katru litru ūdens 1 ēdamkaroti ar kaudzi.
  3. Reklāma
  4. 3. Samaisa un atstāj līdz nākamai dienai ievilkties.
  5. 4. Pēc tam izkāš, sulai pievieno cukuru attiecībā 1:1 un vāra līdz tas izkusis, ik pa laikam nosmeļ putas. Gatavu lej pudelēs.
Rabarberu krēms
(1)
Biezpiena plātsmaize ar āboliem
(1)
Griljāžas saldējums
(1)
Jogurta mafini ar persikiem
(1)
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)
Jāņogu plātsmaize
(1)
Mājas biezpiena sieriņi ar šokolādi
(1)
Pina Colada ma(U)fini
(1)