1. Sagatavo dedzināto cukuru. Katlā cukuru bez ūdens dedzina. Kad viss cukurs izšķīdis, izveidojies tumši brūns sīrups, pielej ūdeni apmēram glāzi. Tas jādara ātri.
2. Pielej ūdeni un tūlīt uzliek katlam vāku, jo var gadīties, ka karstais cukurs reaģējot ar ūdeni var sprāgt uz visām pusēm.
Reklāma
3. Atdzesē sīrupu, lai nebūtu karsts. Tālāk gatavo mīklu. Lielā bļodā vai mīklas maisītājā liek visas sastāvdaļas, mīca, lejot klāt sīrupu. Kārtīgi samīca mīklu.
4. Var likties, ka mīkla ir par mīkstu, bet tā jābūt. Izveido mīklas kukuli un ietin plēvē. Liek ledusskapī. Mīkla savilksies ar garšvielām un īstajā laikā, kad taisīsiet piparkūkas, mīkla būs labi rullējama.