Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte

2024-06-07 Receptes autors Worldrecipes.lv

Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte
Kad runa ir par ziemassvētku laiku un mājas pilnu ar svētku smaržām, nekas nevar pārspēt svaigi ceptas piparkūkas. Šī "Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte" ir ne tikai garda, bet arī uzturvielām bagāta izvēle, kas noteikti iepriecinās gan mazus, gan lielus. Medus ir galvenā sastāvdaļa šajā receptē, un tas ir ne tikai salds gardums, bet arī veselībai noderīgs. Medus ir pazīstams ar savām antibakteriālajām īpašībām, un tas palīdz stiprināt imūnsistēmu, kas ir īpaši svarīgi aukstajā ziemas laikā. 

Kāpēc izvēlēties šo recepti?
Šī piparkūku mīkla ar medu ir īpaši izstrādāta, lai būtu viegli pagatavojama un pilna ar tradicionālo ziemassvētku garšu. Papildus tam, ka medus piešķir piparkūkām izcilu garšu, tas arī dod veselības ieguvumus. Pateicoties medus antibakteriālajām un imūnsistēmu stiprinošajām īpašībām, šīs piparkūkas ne tikai garšos lieliski, bet arī palīdzēs rūpēties par jūsu veselību svētku sezonā. Margarīna vietā varat izmantot sviestu, kas piešķirs papildu bagātīgu garšu, bet kļavu sīrups būs lieliska alternatīva medum, ja meklējat citu saldinātāju.
Izbaudiet piparkūku cepšanas procesu un radiet mājās siltas, kraukšķīgas piparkūkas, kas piepildīs māju ar neatvairāmu smaržu un iepriecinās visus ģimenes locekļus! 

Sastāvdaļas

    • 940 g milti
    • 425 g cukurs dedzinātajam cukuram
    • 350 g cukurs
    • 420 g margarīns (alternatīva: sviests)
    • 90 g medus (alternatīva: kļavu sīrups)
    • 12 g soda
    • 20 g piparkūku garšvielu maisījums (alternatīva: kanēļa, ingvera, krustnagliņu maisījums) 

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo dedzināto cukuru, cukuru bez ūdens dedzinot katlā. Kad viss cukurs ir izšķīdis un izveidojies tumši brūns sīrups, pielej apmēram glāzi ūdens. Šī darbība jāveic ātri.
  2. 2. Pielejot ūdeni, tūlīt uzliek katlam vāku, jo karstais cukurs var reaģēt ar ūdeni, izraisot sprāgšanu uz visām pusēm.
  3. Reklāma
  4. 3. Atvēsina sīrupu, lai tas nebūtu karsts. Tālāk gatavo mīklu. Lielā bļodā vai mīklas maisītājā liek visas sastāvdaļas un pievieno sīrupu, kārtīgi samaisot mīklu.
  5. 4. Ja mīkla šķiet pārāk mīksta, neuztraucieties, tai tādai jābūt. Izveido mīklas kukuli, ietin plēvē un liek ledusskapī. Mīkla savilksies ar garšvielām un, kad būs laiks cept piparkūkas, tā būs labi rullējama.
  6. 5. Izmantojot šo recepti, piparkūkas sanāk kraukšķīgas un garda, pilnas ar aromātiskām garšvielām.
Kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Biezpiena pīrādziņi
(1)
Rabarberu krēms
(1)