Uzturvielām bagāti baklažānu salāti ar riekstiem un papriku

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Uzturvielām bagāti baklažānu salāti ar riekstiem un papriku
Baklažāni ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz aizsargāt šūnas un atbalsta sirds veselību. Tajos ir daudz šķiedrvielu, kas veicina gremošanu, un B grupas vitamīnu, kas ir būtiski enerģijas vielmaiņai. Šajā receptē baklažāni tiek apvienoti ar papriku, tomātiem un valriekstiem, piedāvājot plašu uzturvielu spektru, lai papildinātu uzturu ar būtiskām minerālvielām un veselīgajiem taukiem.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Paprika: Papriku var aizvietot ar citiem krāsainiem dārzeņiem, piemēram, sarkano sīpolu vai burkāniem, lai pievienotu dažādas tekstūras.
  • Valrieksti: Ja valrieksti nav pieejami, var izmantot mandeles vai saulespuķu sēklas, kas arī sniegs kraukšķīgu tekstūru.
  • Sojas mērce: Lai iegūtu mazāku sāls daudzumu, sojas mērci var aizvietot ar tamari mērci vai balzamiko etiķi, kas piešķirs jaunu garšas niansi.

Receptes padomi

Pirms cepšanas ieteicams baklažānus viegli apkaisīt ar sāli un atstāt uz 10 minūtēm. Tas samazina rūgtumu un piešķir dārzeņiem maigāku garšu. Pēc tam lieko sāli un šķidrumu noņem, izmantojot papīra dvieli.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Baklažāni satur antociānus, kuriem piemīt pretiekaisuma īpašības. Tomēr, tā kā recepte ietver sojas mērci, tajā ir nedaudz vairāk nātrija. Cilvēkiem ar sāls jutību var ieteikt izmantot zemu sāls sojas mērci vai tamari.

Kalorijas

  • Kopā: 560 kcal
  • Vienā porcijā: 140 kcal

Sastāvdaļas

    • Baklažāni: 400 g
    • Sarkanā paprika: 200 g
    • Tomāti: 200 g
    • Salātlapas, zaļumi: pēc izvēles
    • Valrieksti: 40 g
    • Ķiploks: 2 daiviņas
    • Olīveļļa: 20 g
    • Sojas mērce: 20 g
    • Sāls, pipari, kūpināta paprika: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Baklažānus sagriez nelielos gabaliņos aptuveni 1,5 × 1,5 cm. Ja baklažāni ir rūgti, apber tos ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. 2. Pēc tam nosusini ar papīra dvieli.
  3. Reklāma
  4. 3. Sagatavotus baklažānus liec cepamformā. Apkaisi tos ar sāli, pipariem un kūpināto papriku, pēc tam cep 180 °C temperatūrā 25 minūtes, līdz tie ir mīksti un viegli apbrūnināti.
  5. 4. Kamēr baklažāni cepas, pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, sojas mērci un sakapātu ķiploku. Samaisi, līdz izveidojas viendabīga mērce.
  6. 5. Salātlapas un dārzeņus sagriez nelielos gabalos, valriekstus sasmalcini, lai tie pievienotu salātiem kraukšķīgumu.
  7. 6. Kad baklažāni ir gatavi, liec tos uz salātu gultas kopā ar papriku, tomātiem un zaļumiem.
  8. 7. Pārlej mērci un apber ar sasmalcinātajiem valriekstiem.
  9. 8. Kopsavilkums: Šie baklažānu salāti ir pilnvērtīgs ēdiens, kas apvieno dārzeņu vieglumu un riekstu uzturvērtību. Garšvielas un olīveļļa piešķir papildu aromātu, radot bagātīgu un daudzveidīgu garšas pieredzi. Šie salāti ir ideāls papildinājums pusdienām vai vakariņām, nodrošinot uzturvielu bagātu maltīti ar vieglu sagatavošanu.
Uzturvielām bagāti baklažānu salāti ar riekstiem un papriku
Uzturvielām bagāti baklažānu salāti ar riekstiem un papriku
Recepto autorius jauna_tu
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)
Kartupeļu salāti ar kūpinātu zivi
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Siļķe kažokā
(1)