Kartupeļu salāti ar konservētu lasi

2024-10-03 Receptes autors Kristine Kulesova

Kartupeļu salāti ar konservētu lasi
Kartupeļu salāti ar konservētu lasi ir klasisks un barojošs ēdiens, kas bagāts ar vērtīgām uzturvielām. Kartupeļi ir galvenā ogļhidrātu avots, nodrošinot ilgstošu enerģiju un palīdzot saglabāt sātu. Konservētais lasis ir bagāts ar omega-3 taukskābēm, kas ir būtiskas sirds veselībai un palīdz samazināt iekaisuma risku organismā. Omega-3 taukskābes arī veicina smadzeņu darbību un labvēlīgi ietekmē ādas veselību.

Šie salāti ir ne tikai garšīgi, bet arī daudzpusīgi, jo tiem var pievienot dažādus dārzeņus vai izmantot alternatīvas zivju veidiem, piemēram, konservētu tunci, kas arī ir lielisks omega-3 avots.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Lasis var tikt aizstāts ar konservētu tunci.
  • Citrona sulu var aizvietot ar ābolu etiķi, lai piešķirtu citādu garšu niansi.
  • Marinētus gurķus var aizstāt ar svaigiem, ja vēlies vieglāku un svaigāku garšu.

Receptes padomi:

Lai salāti būtu garšīgāki un kraukšķīgāki, vari pievienot svaigus zaļumus, piemēram, rukolu vai spinātus. Ja vēlies vairāk tekstūras, vari pievienot grauzdētus ķirbju vai saulespuķu sēklas, kas arī nodrošinās papildu veselīgās taukvielas.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

  • Ieguvumi: Omega-3 taukskābes no laša un olām, antioksidanti no dillēm un citrona sulas, kā arī vitamīni un minerālvielas no kartupeļiem.
  • Trūkumi: Ja tiek izmantots pārāk daudz sāls vai eļļas, šī ēdiena kaloriju saturs var pieaugt, kas jāņem vērā, ja ievēro diētu.

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju daudzums: ~720 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: ~240 kcal

Sastāvdaļas

    • Kartupeļi: 350 g
    • Konservēts lasis: 200 g (alternatīva: konservēts tuncis)
    • Olas: 2 gb
    • Marinēti gurķi: 4 gb (~100 g)
    • Sarkanais sīpols: 1 gb (~8 g)
    • Dilles: pēc garšas
    • Sāls un pipari: pēc garšas
    • Olīveļļa: 2 ēd.k.
    • Citrona sula: 1 ēd.k.

    Pagatavošana

  1. 1. Izvāri kartupeļus un olas, līdz tie ir gatavi.
  2. 2. Sagriez kartupeļus un olas mazos kubiņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Sagriez šķēlēs marinētos gurķus un sīpolu, pēc tam pievieno tos bļodā.
  5. 4. Sasmalcini dilles un pievieno bļodai.
  6. 5. Pievieno konservēto lasi ar visu sulu bļodā un sajauc ar dārzeņiem.
  7. 6. Pārlej salātiem olīveļļu un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  8. 7. Samaisi visu rūpīgi un pasniedz atdzesētu.
  9. 8. Kopsavilkums: Šie kartupeļu salāti ir ātri un vienkārši pagatavojami, un tie sniedz lielisku līdzsvaru starp olbaltumvielām un ogļhidrātiem. Konservētais lasis dod bagātīgu garšu un ir viegli pieejams. Receptei var viegli pievienot dažādas sastāvdaļas vai izmantot alternatīvas, padarot to universālu un piemērotu dažādām gaumēm un diētām.
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu
(1)