Kartupeļu salāti ar konservētu lasi ir klasisks un barojošs ēdiens, kas bagāts ar vērtīgām uzturvielām. Kartupeļi ir galvenā ogļhidrātu avots, nodrošinot ilgstošu enerģiju un palīdzot saglabāt sātu. Konservētais lasis ir bagāts ar omega-3 taukskābēm, kas ir būtiskas sirds veselībai un palīdz samazināt iekaisuma risku organismā. Omega-3 taukskābes arī veicina smadzeņu darbību un labvēlīgi ietekmē ādas veselību.
Šie salāti ir ne tikai garšīgi, bet arī daudzpusīgi, jo tiem var pievienot dažādus dārzeņus vai izmantot alternatīvas zivju veidiem, piemēram, konservētu tunci, kas arī ir lielisks omega-3 avots.
Alternatīvas sastāvdaļas:
- Lasis var tikt aizstāts ar konservētu tunci.
- Citrona sulu var aizvietot ar ābolu etiķi, lai piešķirtu citādu garšu niansi.
- Marinētus gurķus var aizstāt ar svaigiem, ja vēlies vieglāku un svaigāku garšu.
Receptes padomi:
Lai salāti būtu garšīgāki un kraukšķīgāki, vari pievienot svaigus zaļumus, piemēram, rukolu vai spinātus. Ja vēlies vairāk tekstūras, vari pievienot grauzdētus ķirbju vai saulespuķu sēklas, kas arī nodrošinās papildu veselīgās taukvielas.
Veselības ieguvumi un trūkumi:
- Ieguvumi: Omega-3 taukskābes no laša un olām, antioksidanti no dillēm un citrona sulas, kā arī vitamīni un minerālvielas no kartupeļiem.
- Trūkumi: Ja tiek izmantots pārāk daudz sāls vai eļļas, šī ēdiena kaloriju saturs var pieaugt, kas jāņem vērā, ja ievēro diētu.
Kalorijas:
- Kopējais kaloriju daudzums: ~720 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: ~240 kcal