Vista cepeškrāsnī - mīksta, sulīga un supergaršīga

2024-06-10 Receptes autors WorldRecipes.lt

Vista cepeškrāsnī - mīksta, sulīga un supergaršīga
Vistas gaļa ir viena no vispopulārākajām un universālākajām sastāvdaļām, kas tiek izmantota daudzās pasaules virtuvēs. Tā ir ne tikai garšīga un viegli pagatavojama, bet arī bagāta ar proteīniem, kas ir būtiski cilvēka organismam muskuļu atjaunošanai un augšanai. Turklāt vistas gaļa satur daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, piemēram, B grupas vitamīnus, selēnu un fosforu, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un veicina veselīgu imūnsistēmu.

Šajā receptē mēs pagatavosim "Vista cepeškrāsnī - mīksta, sulīga un supergaršīga". Šis ēdiens ir ideāls ģimenes vakariņām vai draugu sanākšanai, jo tā sagatavošana ir vienkārša, bet rezultāts vienmēr ir izcils.

Sastāvdaļas

    • Vistu stilbiņi - 5 gabali
    • Tomāti - 2 gabali
    • Paprika - 1 gabals
    • Sarkanais sīpols - 2 gabali
    • Ķiploka daiviņas - 4 gabali
    • Saldās paprikas pulveris - 1 tējkarote
    • Balzamiko etiķis - 2 ēdamkarotes
    • Olīveļļa - 2 ēdamkarotes
    • Kuskuss - 200 grami
    • Ūdens - 200 mililitri
    • Olīveļļa kuskusam - 1 ēdamkarote
    • Sāls - pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo vista: Vistu stilbiņiem noņem ādu un liec cepamtraukā.
  2. 2. Sagatavo dārzeņus: Sagriez lielos gabalos papriku, lielās daivās tomātus, lielos gabalos sīpolu un ķiploku daiviņas pārgriez uz pusi. To visu liec klāt stilbiņiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Garšvielas un marināde: Pāri visam bagātīgi pārber paprikas pulveri, sāli un piparus. Pārlej pāri 2 ēdamkarotes olīveļļas un balzamiko etiķi. Visu kārtīgi apmaisi, lai viss sajaucas kopā.
  5. 4. Cepšana: Liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep aptuveni stundu, līdz stilbiņi ir gatavi. Ik pa laikam aplej vistas ar šķidrumu no cepamtrauka, lai tās paliek sulīgas.
  6. 5. Kuskusa pagatavošana: Kad vistas ir gandrīz gatavas, pagatavo kuskusu. Bļodā sajauc 200ml vārošu ūdeni ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, sāli, pipariem un 200g kuskusu. Uzliec šķīvi uz bļodas un ļauj dažas minūtes savilkties.
  7. 6. Papildu ieteikumi
    Alternatīvas:
    Ja jums nav pieejami vistu stilbiņi, var izmantot vistas fileju vai vistas šķiņķīšus. Tomātus var aizvietot ar ķiršu tomātiem, bet papriku ar kādu citu krāsainu papriku, lai ēdiens izskatītos krāsains un pievilcīgs.
  8. 7. Papildu garšvielas: Lai iegūtu vēl bagātīgāku garšu, var pievienot rozmarīnu, timiānu vai citrona sulu.
  9. 8. Uzturvērtība: Vistas gaļa nodrošina augstu proteīna saturu, kas ir svarīgs muskuļu uzturēšanai un stiprināšanai. Tomāti un paprika ir bagāti ar antioksidantiem un vitamīniem, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu.
  10. 9. Ar šiem vienkāršiem soļiem un dažiem papildu ieteikumiem jūs varēsiet pagatavot gardu un veselīgu maltīti, kas noteikti patiks visiem ģimenes locekļiem un viesiem.
Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
(1)
Ingvera vistas cepetis
(1)
Vistas gaļas plācenīši
(3)
Vistas iesmiņš bekonā
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)