Vistu stilbiņi saldā medus mērcē

2024-09-28 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē ir brīnišķīgs ēdiens, kas apvieno dažādas garšas – saldu, sāļu un skābu. Vistas gaļa ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī ļoti vērtīga uzturā. Tā ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu augšanai un atjaunošanai. Olbaltumvielas ir būtiskas arī enerģijas ražošanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Vistas gaļā ir maz tauku, tādēļ tā ir ideāli piemērota veselīgam uzturam. Medus piešķir šai receptei ne tikai saldumu, bet arī antioksidantu un pretiekaisuma īpašības, kas var uzlabot imunitāti un mazināt iekaisumus organismā.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Vistas stilbiņi: Tos var aizvietot ar vistas fileju vai citiem vistas gabaliem, piemēram, spārniņiem.
  • Tomātu mērce: Ja vēlaties, to var aizvietot ar mājās gatavotu tomātu pastu vai čili mērci pikantākai garšai.
  • Medus: Vegāniskiem variantiem medu var aizstāt ar kļavu sīrupu vai agaves nektāru.
  • Sojas mērce: Var izmantot tamari vai kokosriekstu aminoskābes, lai ēdiens būtu bez lipekļa.

Receptes padomi:

Lai iegūtu vēl intensīvāku garšu, vistas stilbiņus var marinēt medus mērcē ilgāk, piemēram, visu nakti. Tāpat, ja vēlaties izteiktāku kraukšķīgumu, pēdējās cepšanas minūtes paaugstiniet temperatūru līdz 250 grādiem, lai iegūtu zeltainu un kraukšķīgu virskārtu.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Vistas gaļa ir lielisks proteīnu avots, kas palīdz uzturēt muskuļus un sniedz ilgstošu sāta sajūtu. Tomēr, ja to cep ar pārāk daudz taukvielām vai pārāk augstā temperatūrā, var veidoties piesātinātie tauki, kas ir mazāk veselīgi. Medus sniedz labvēlīgus antioksidantus, tomēr lielā daudzumā tas ir arī kalorijām bagāts, tādēļ to vajadzētu lietot mērenībā.
Reklāma

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju daudzums: apmēram 1600 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: apmēram 400 kcal 

Sastāvdaļas

    • Vistu stilbiņi: 4 gab.
    • Tomātu mērce: 6-8 ēd.k.
    • Medus: 3 ēd.k.
    • Sojas mērce: 3 tējk.
    • Sīpoli: 2 vidēji lieli
    • Ķiploki: 5-6 daiviņas
    • Garšvielas: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo vistu. Vistu stilbiņus novieto cepamtraukā un apber ar sāli un pipariem.
  2. 2. Gatavo sīpolus un ķiplokus. Rupji sagriez sīpolus un ķiplokus. Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu taukvielu un apcep sīpolus ar ķiplokiem apmēram vienu minūti.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno medu un mērces. Pannā pievieno medu, maisot, lai tas vienmērīgi izkustu. Tad pievieno tomātu mērci un sojas mērci. Maisi, līdz mērce ir vienmērīgi sajaukta, un uzvāri to. Kad garšas kārpiņas apstiprina garšu, noņem pannu no uguns.
  5. 4. Marinē vistu. Aplej vistas stilbiņus ar karsto mērci un ļauj tiem marinēties apmēram 30 minūtes.
  6. 5. Cep vistu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220-250 grādiem un cep vistu apmēram vienu stundu, līdz tā ir zeltaina un izcepusies.
  7. 6. Pasniedz. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai citiem piedevas pēc izvēles.
  8. 7. Kopsavilkums: Šie vistu stilbiņi saldā medus mērcē ir ideāls ēdiens, kas apvieno sāļo un saldo garšu. Tie ir lieliski piemēroti ikdienas vai svētku maltītei, piedāvājot veselīgu proteīnu avotu un garšas buķeti, kuru var pielāgot atbilstoši savai gaumei.
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Vistu stilbiņi saldā medus mērcē
Cepta vista ar dārzeņiem un Āzijas garšvielām
(1)
Uz grila cepta vista
(1)
Turku vistas šavarma vai kebabs
(1)
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
(1)
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
(1)
Cāļā gaļas iesmiņi
(1)