Vistas gaļas iesmiņš ar jogurta mērci

2024-10-02 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Vistas gaļas iesmiņš ar jogurta mērci
Vistas gaļa ir izcils olbaltumvielu avots, kas nepieciešams muskuļu audu veidošanai un atjaunošanai. Tā ir viegli sagremojama un maz kaloriju saturoša, padarot to par lielisku izvēli tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu svaru vai attīstīt muskuļu masu. Jogurts šajā receptē ne tikai piedod maigumu gaļai, bet arī uzlabo gremošanu, jo satur labvēlīgās baktērijas, kas palīdz uzturēt līdzsvarotu zarnu mikrofloru. Tas ir īpaši svarīgi veselīgai imūnsistēmai un enerģijas līmenim dienas gaitā.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nav pieejams vistas filejas, var izmantot tītara gaļu, kas ir līdzīga pēc garšas un struktūras, vai pat augu bāzes alternatīvas, piemēram, sojas proteīnu produktus. Jogurta vietā var izmantot bezpiedevu kefīru vai grieķu jogurtu, kas piešķirs ēdienam biezāku tekstūru. Cilvēkiem ar laktozes nepanesamību var izmantot jogurtu bez laktozes.

Receptes padomi

Lai vistas gabaliņi uz iesmiem būtu sulīgi, tos regulāri jāgroza cepšanas laikā. Arī starp gaļas gabaliņiem var ievietot dārzeņu šķēles, piemēram, papriku vai cukini, kas piešķir papildu garšas niansi un krāsainību ēdienam.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Galvenie ieguvumi no šī ēdiena ir augsts olbaltumvielu un kalcija daudzums, kas palīdz uzturēt muskuļu veselību un kaulu izturību. Jogurts arī veicina labu zarnu mikrofloru, kas ir būtiska gremošanas sistēmas veselībai. Tomēr cilvēkiem ar piena produktu nepanesamību jāizvēlas atbilstošas alternatīvas, piemēram, augu bāzes jogurts bez laktozes.

Kalorijas:

  • Kopā: aptuveni 800 kcal
  • Viena porcija: aptuveni 200 kcal

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 500 g
    • Čilli eļļa: 1 tējkarote
    • Olīveļļa: 1 ēdamkarote
    • Ķiploka daiva: 1 gab.
    • Tomātu pasta: 2 tējkarotes
    • Medus: 1 tējkarote
    • Kaltēts baziliks: pēc garšas
    • Svaigs timiāns: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    Mērcei:
    • Jogurts: 100 g
    • Čilli eļļa: 1 tējkarote
    • Tomātu pasta: 1 tējkarote
    • Medus: 1 tējkarote
    • Ķiploka daiva: 1 sasmalcināta
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagriez vistas fileju vidēja lieluma gabaliņos, lai tie vienmērīgi izceptos.
  2. 2. Sasmalcini ķiploku un pievieno to vistas gabaliņiem kopā ar tomātu pastu, olīveļļu, timiānu, baziliku, medu un sāli. Kārtīgi samaisi, lai garšvielas vienmērīgi noklātu gaļu.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzdur gaļu uz koka iesmiņiem un liec cepties gaisa cepamkatlā 180°C temperatūrā 15 minūtes. Ja izmanto cepeškrāsni, cep 180°C 25 minūtes, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.
  5. 4. Pagatavo mērci: samaisi jogurtu ar čilli eļļu, tomātu pastu, medu, sasmalcinātu ķiploku un pievieno sāli pēc garšas.
  6. 5. Pasniedz ar svaigu timiānu, lai papildinātu garšu un izskatu.
  7. 6. Kopsavilkums:"Istas gaļas iesmiņš ar jogurta mērci" ir lielisks vieglu un garšīgu vakariņu vai pusdienu risinājums. Vistas fileja sniedz augstu olbaltumvielu daudzumu, savukārt jogurts ne tikai piešķir ēdienam maigumu, bet arī veicina gremošanu. Receptei ir daudzveidīgas alternatīvas, tāpēc tā ir viegli pielāgojama ikviena gaumei un vajadzībām​
Gards vistas šķiņķīšu šašliks
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)