Šis pildīto jauno kartupeļu ar vistu un sieru ēdiens ir lielisks uztura avots, kas apvieno ogļhidrātus, olbaltumvielas un svarīgas uzturvielas, piemēram, šķiedrvielas un vitamīnus. Kartupeļi ar visu mizu satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas uzlabo gremošanas sistēmu un palīdz uzturēt sirds veselību. Cept kartupeļus ar mizu ir arī lielisks veids, kā saglabāt tajos esošos vitamīnus un minerālvielas, tostarp C vitamīnu, kurš ir labs imunitātes stiprinātājs. Šim ēdienam raksturīgā siera un vistas kombinācija piešķir tam garšas bagātību un olbaltumvielu daudzumu, kas nepieciešams muskuļu stiprināšanai un reģenerācijai.
Alternatīvas sastāvdaļas:
Ja meklē veselīgākas vai diētiskas alternatīvas, vistas fileju var aizstāt ar tītara gaļu vai sojas proteīnu, savukārt sieru var aizstāt ar zemu tauku saturu siera alternatīvām, piemēram, biezpienu vai fetas sieru. Skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu, kas piešķirs ēdienam vieglāku un veselīgāku raksturu.
Receptes padomi:
Kartupeļus cepot cepeškrāsnī, ieteicams tos
apviļāt eļļā un pārkaisīt ar sāli, lai tie iegūtu kraukšķīgu miziņu. Cepeškrāsnī var izmantot arī foliju, lai kartupeļi neizžūtu, taču jāņem vērā, ka tas var samazināt miziņas kraukšķīgumu. Pildījumu vari arī personalizēt, pievienojot
dārzeņus, piemēram, papriku vai spinātus.
Reklāma
Veselības ieguvumi un trūkumi:
Kartupeļi ir labs komplekso ogļhidrātu avots, kas nodrošina ilgstošu enerģiju. Vistas fileja nodrošina organismam olbaltumvielas, kas veicina muskuļu augšanu un uzturēšanu, bet siers pievieno kalciju, kas ir būtisks kaulu veselībai. Tomēr jāatceras, ka ēdienam pievienotais siers un skābais krējums var būt kaloriju avoti, tādēļ ir svarīgi ēst mērenībā.
Kalorijas:
Kopējais kaloriju daudzums visā ēdienā ir aptuveni 1600 kalorijas, kas uz vienu porciju sastāda 400 kalorijas.