Labs vakars!
Nav noslēpums, ka es aizvien vairāk un vairāk sāku izvēlēties tādas receptes, kas neprasa lielu laika patēriņu. Jo lai arī sākumā liekās, ai, kas tad tur... šis tas jāsagriež, tas tikmēr nedaudz jāpatur marinādē un tā tālāk, neskatoties uz pašam šķietamo raito darbību laiciņš paskrien nemanot. Kur nu vēl pats gatavošanās process un tad sanāk tā, ka vakariņas ēd īsi pirms gulētiešana. Tad nu sāku meklēt tādas receptes, kas varētu būt optimāli ātras un tomēr ne vienveidīgas.
Viena no šīm lietām man liekas krēmzupas. Augstākais minūtēs četrdesmit piecās jūs jau tiksiet pie gardas maltītes, turpretī buljonzupas prasīs krietni vairāk laika. Ar gaļām tas pats. Vista, tītars un maltā gaļa ir tās, kas gatavojas viss ātrāk.
Tā nu kārtējo reizi apdomājot ko gatavot vakariņās, apstājos pie vistas. Mājās kā reiz vistu spārniņi viens kilograms ir. Tātad... ko klāt? Un lai mazinātu laika patēriņu, ko pavadi pie plīts stāvot, nolēmu ka likšu kopā ar dārzeņiem. Manā gadījumā - kartupeļi, mazie tomātiņi, sīpols, ķiploks. Bet marināde vai mērce? Ticu, ka arī vienkārši apsālot un appiparojot būtu nāvīgi gardi. Taču man tas neder. Man vajag kaut ko jaunu. Un te internetā uzdūros receptei, kurā izmantots krējums - sinepes - medus. O!! Cepeškrāsnī šo variantu neesmu gatavojusi un lai arī receptē bija norādīts skābais krējums, es izmantoju pusaizsākto saldā krējuma paciņu. Un ziniet... lai arī laiciņš paiet, kamēr izcepās gatavs (Man mazā panna un cepšanas process ir nedaudz ilgāks), esmu makten priecīga par šo recepti!