Vistas - dārzeņu sautējums veselīgām un gardām maltītēm

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Vistas - dārzeņu sautējums veselīgām un gardām maltītēm
Šis vistas dārzeņu sautējums ir ideāla izvēle vēsākām dienām, kad vēlaties kaut ko sildošu un uzturvielām bagātu. Vistas gaļa ir lielisks liesās olbaltumvielas avots, kas palīdz stiprināt muskuļus un uzturēt veselīgu imūnsistēmu. Šajā receptē tiek izmantoti arī dārzeņi kā burkāni, paprikas un zaļie zirnīši, kas nodrošina svarīgas uzturvielas, šķiedrvielas un antioksidantus, lai uzlabotu sirds un asinsvadu veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Vistas gaļa: Var aizstāt ar tītaru vai vistas fileju, lai samazinātu tauku saturu.
  • Saldētie zaļie zirnīši: Var aizstāt ar saldētām zaļajām pupiņām vai brokoļu gabaliņiem.
  • Sojas mērce marinādē: Bezglutēna diētai izmantojiet tamari sojas mērci.

Receptes padomi

  • Dārzeņus var variēt pēc garšas, pievienojot cukīni vai kartupeļus, lai padarītu sautējumu sātīgāku.
  • Lai piešķirtu asumu, sautējumam var pievienot asu čili piparu vai kariju.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas dārzeņu sautējums ir lielisks, uzturvielām bagāts ēdiens. Tomēr jāpievērš uzmanība sojas mērces daudzumam, lai kontrolētu nātrija līmeni, īpaši, ja ir problēmas ar asinsspiedienu.

Kalorijas

  • Kopā: apmēram 500 kcal
  • Vienā porcijā: apmēram 125 kcal

Sastāvdaļas

    • Atkauloti vistas šķinķīši: 4 gabali
    • Burkāni: 2 gabali
    • Paprikas: 2 gabali
    • Sīpols: 1 gabals
    • Ķiploka daiviņas: 2 gabali
    • Saldētie zaļie zirnīši: 150 grami
    • Tomātu mērce bez sāls vai sasmalcināti tomāti savā sulā: 100 grami
    • Sāls, pipari, zaļumi pēc garšas
    • Olīveļļa cepšanai: 1 tējkarote
    Marinādei:
    • Sojas mērce: 3 ēdamkarotes
    • Olīveļļa: 1 ēdamkarote
    • Medus: 1 tējkarote

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos un samaisa ar marinādes sastāvdaļām, atstājot marinēties uz vismaz 20 minūtēm.
  2. 2. Sagriež burkānus, paprikas un sīpolus.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu olīveļļas un apcep vistas gabaliņus līdz zeltaini brūni, pēc tam tos izņem no pannas.
  5. 4. Tajā pašā pannā viegli apcep sīpolus un ķiplokus pāris minūtes, tad pievieno burkānus un paprikas, cepot 10 minūtes.
  6. 5. Pievieno tomātu mērci, vistas gabaliņus, zirnīšus un garšvielas. Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens. Sautē zem vāka 20-25 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti un gaļa sulīga.
  7. 6. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem pēc izvēles.
  8. 7. Kopsavilkums: Vistas dārzeņu sautējums ir veselīga, barojoša un sildoša izvēle, kas palīdzēs saglabāt labsajūtu aukstākos laikapstākļos. Ar iespēju viegli pielāgot sastāvdaļas, šī recepte ir lielisks risinājums dažādām gaumēm un uztura vajadzībām.
Vistas - dārzeņu sautējums veselīgām un gardām maltītēm
Recepto autorius jauna_tu
Saldskāba vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)
Taizemes pikantā vistas zupa
(1)
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
(1)
Vistas fileja ar dārzeņiem un wok nūdelēm
(1)