Gaileņu zupa ar saldo krējumu

2022-08-30 Receptes autors Solo mājai

Gaileņu zupa ar saldo krējumu
Lai gan iepriekšējā nedēļā lija turpat vai katru dienu, mežā sauss – soļus sperot, zem kājām čaukst. Tāpēc arī sēnes pie mums lien ārā pavisam gausi. Šī rīta guvums bija tieši laikā gardajai gaileņu zupai, kas nu jau kuro gadu tiek gatavota no pirmajām gailenēm.

Sastāvdaļas

    • 2 saujas gaileņu
    • 3 kartupeļi
    • sviests
    • 200-250 ml saldais krējums
    • 1 sīpols
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Notīra sēnes un sagriež. Sagriež arī sīpolu un visu sviestā apcep. Liek katliņā, pārlej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus kartupeļus, pēc garšas pieber sāli.
  2. 2. Kad kartupeļi mīksti, pielej saldo krējumu. Pasniedzot pārkaisa sakapātus zaļumus.
  3. Reklāma
  4. 3. Ja vēlas, zupai var pievienot apceptu kūpinātu krūtiņu.
Jēra gaļas zupa ar dārzeņiem
(1)
Dārzeņu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
(1)
Jēra gaļas gulašzupa
(1)
Skābeņu zupa ar gaļu un olām
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)