Gaileņu zupa ar saldo krējumu

2022-08-30 Receptes autors Solo mājai

Gaileņu zupa ar saldo krējumu
Lai gan iepriekšējā nedēļā lija turpat vai katru dienu, mežā sauss – soļus sperot, zem kājām čaukst. Tāpēc arī sēnes pie mums lien ārā pavisam gausi. Šī rīta guvums bija tieši laikā gardajai gaileņu zupai, kas nu jau kuro gadu tiek gatavota no pirmajām gailenēm.

Sastāvdaļas

    • 2 saujas gaileņu
    • 3 kartupeļi
    • sviests
    • 200-250 ml saldais krējums
    • 1 sīpols
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Notīra sēnes un sagriež. Sagriež arī sīpolu un visu sviestā apcep. Liek katliņā, pārlej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus kartupeļus, pēc garšas pieber sāli.
  2. 2. Kad kartupeļi mīksti, pielej saldo krējumu. Pasniedzot pārkaisa sakapātus zaļumus.
  3. Reklāma
  4. 3. Ja vēlas, zupai var pievienot apceptu kūpinātu krūtiņu.
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Ķirbju zupa ar krēmsieru
(1)
Šķelto zirņu zupa ar tomātiem un burkāniem
(3)
Aukstā kefīra zupa ar garnelēm
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)