Ideāli piemērota zupa pēc svētkiem - viegla, tajā pašā laikā pietiekami sātīga.
Sastāvdaļas
500-600 g vistas spārniņi
1 burkāns
2 selerijas kāti
sīpols
2-3 nūdeļu ligzdiņas, salauztas gabaliņos
5-7 ēdamkarotes saldēti zaļie zirnīši
sāls, pipari
Pagatavošana
1. Vistu spārniņus liek lielā katlā, pievieno burkānus, selerijas kātus un uz pusēm pārgrieztu sīpolu, pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, uguni samazina un vāra ~1 stundu, ik pa laikam noņem putas.
2. No buljona izņem dārzeņus (tie nebūs vajadzīgi), spārniņus liek atsevišķā traukā atdzesēt. Buljonu izkāš un pārlej tīrā katlā.
Reklāma
3. Kad spārniņi nedaudz atdzisuši, tos atkaulo un gaļu liek atpakaļ buljonā un uzkarsē. Buljonā uzvāra nūdeles, pievieno zirnīšus un vāra kamēr gatavi.