Vistas zupa ar nūdelēm

2022-08-25 Receptes autors Solo mājai

Vistas zupa ar nūdelēm
Ideāli piemērota zupa pēc svētkiem - viegla, tajā pašā laikā pietiekami sātīga.

Sastāvdaļas

    • 500-600 g vistas spārniņi
    • 1 burkāns
    • 2 selerijas kāti
    • sīpols
    • 2-3 nūdeļu ligzdiņas, salauztas gabaliņos
    • 5-7 ēdamkarotes saldēti zaļie zirnīši
    • sāls, pipari

    Pagatavošana

  1. 1. Vistu spārniņus liek lielā katlā, pievieno burkānus, selerijas kātus un uz pusēm pārgrieztu sīpolu, pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, uguni samazina un vāra ~1 stundu, ik pa laikam noņem putas.
  2. 2. No buljona izņem dārzeņus (tie nebūs vajadzīgi), spārniņus liek atsevišķā traukā atdzesēt. Buljonu izkāš un pārlej tīrā katlā.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad spārniņi nedaudz atdzisuši, tos atkaulo un gaļu liek atpakaļ buljonā un uzkarsē. Buljonā uzvāra nūdeles, pievieno zirnīšus un vāra kamēr gatavi.
  5. 4. Pieber sāli, piparus un pasniedz.
Skābeņu zupa ar gaļu un olām
(1)
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Ķirbju zupa ar krēmsieru
(1)
Soļanka ar liellopu gaļu
(1)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Vistas un tomātu krēmzupa
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)