Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu

2024-06-17 Receptes autors Worldrecipes.lv

Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Šodien ārkārtīgi sagribējās ko svaigu un vieglu, bet tajā pašā laikā sātīgu. Man kā latvietim vulgaris, vismīļākais dārzenis ir kartupelis. Varīts vai cepts, vai fritēts. Bet kāpēc neizmēģināt ko jaunu? Biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, kas nodrošina ķermeni ar nepieciešamo enerģiju un uzturvielām. Apvienojot biezpienu ar dažādiem zaļumiem un dārzeņiem, mēs iegūstam ne tikai gardu, bet arī ļoti veselīgu ēdienu, kas ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām.

Pēdējā laikā man ļoti iepaticies vienkāršs ēdiens - kartupeļi ar biezpienu un zaļumiem. Ja agrāk man pietika vienkārši ar biezpienu, kas atjaukts ar skābo krējumu, tad tagad man ļoti garšo, ja klāt ir gana daudz zaļumu un dārzeņu. Šī recepte ir lielisks veids, kā iekļaut uzturā vairāk zaļumu, kas ir bagāti ar antioksidantiem un šķiedrvielām. Tas ir arī ideāls veids, kā mudināt bērnus ēst vairāk dārzeņu.

Sastāvdaļas

    • Biezpiens: 600 grami
    • Dilles: pa buntītei
    • Lokus: pa buntītei
    • Pētersīļus: pa buntītei
    • Gurķus: 2 nelieli
    • Papriku: 1 neliela
    • Skābs krējums: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Biezpiens: 600 grami.
  2. 2. Pamatā šeit izmantosim aptuveni 600 gramus biezpiena, bet daudzumu var pielāgot pēc vajadzības.
  3. Reklāma
  4. 3. Gurķi: 2 nelieli.
  5. 4. Sarīvē gurķus un papriku. Tas piešķirs svaigumu un kraukšķīgumu.
  6. 5. Papriku: 1 neliela.
  7. 6. Sarīvē papriku. Tā pievienos krāsu un saldumu.
  8. 7. Zaļumi: dilles, loki, pētersīļi - pa buntītei
  9. 8. Sakapā zaļumus. Tie piešķirs ēdienam aromātu un vitamīnus.
  10. 9. Skābs krējums: pēc garšas.
  11. 10. Pievieno skābo krējumu biezpienam un samaisa, lai masa kļūtu krēmīga.
  12. 11. Sāls: pēc garšas.
  13. 12. Pievieno sāli pēc garšas. Visu labi samaisa un ceļ galdā.
  14. 13. Uzturvērtība un alternatīvas: Biezpiens ir lielisks kalcija un olbaltumvielu avots, kas palīdz stiprināt kaulus un muskuļus. Skābais krējums piešķir ēdienam krēmīgu tekstūru un papildina ar nepieciešamajiem taukiem, bet to var aizstāt ar grieķu jogurtu, ja vēlaties samazināt kaloriju daudzumu. Zaļumi, piemēram, dilles, loki un pētersīļi, ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un uzlabo vispārējo veselību​.
  15. 14. Lai labi garšo!
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Zaļumu / dārzeņu biezpiens ar skābo krējumu
Sīpolmaizītes ar ķimenēm
(1)
Mutabal - baklažānu uzkoda
(1)
Mīklā cepti sīpolu gredzeni
(1)
Siera standziņas
(1)