Mutabal - baklažānu uzkoda

2023-05-02 Receptes autors Worldrecipes.eu

Mutabal - baklažānu uzkoda
Nesen ar draudzeni runājām par ceļojumiem uz Ēģipti, un es atcerējos, ka manos arhīvos ir recepte, ko gatavoju, bet līdz pagājušajai vasarai tā arī nebiju aprakstījusi. Tāpēc visiem jums piedāvāju austrumu baklažānu krāsvielu mutabal, kas ir tuvs baba ganuša radinieks. Iespējams, visredzamākā atšķirība starp abiem ēdieniem ir jogurta izmantošana vai neizmantošana receptē. Baba ganoush sastāvdaļas ir grilēti un sagriezti baklažāni, dārzeņi (sīpoli, ķiploki, tomāti) un (parasti, bet ne vienmēr) tahini pasta. Mutabal ēdienā dārzeņus samazina un tomātus vispār nepievieno, bet tahini un dabīgais jogurts ir obligātas sastāvdaļas. Un, protams, garšvielas; mutabal tradicionāli ir diezgan bagāts ar garšvielām, un bieži vien tiek apgalvots, ka tam ir izteiktāka garša nekā baba ganoush.

Būtu jāpiebilst, ka mutabal nosaukums ir baklažānu un jogurta "krāsa (mirkal)", kas pazīstama ne tikai Ēģiptē, bet arī kaimiņvalstīs, piemēram, Sīrijā vai Libānā. Tomēr šis fakts neliedz ēģiptiešiem uzskatīt mutabal par savas virtuves sastāvdaļu. Tikmēr jāatceras, ka tik izplatītam ēdienam vienmēr ir daudz dažādu variāciju, tāpēc nebrīnieties, ja atradīsiet nedaudz atšķirīgas šī našķa receptes.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • baklažāns: 1 liels (vai 2 mazi)
    • sasmalcināts sīpols: 1 ēd.k. (Parastā mutabala receptē izmanto tikai divus dārzeņus - baklažānu un ķiploku. Ja vēlaties, uzkodai var pievienot smalki sagrieztu sīpolu - tas nav obligāti, bet tā ir diezgan izplatīta garšviela šim baklažānu ēdienam. Manai ģimenei nepatīk zaļie sīpoli salātos un mērcēs, tāpēc parasti gatavoju mutabalu bez tiem.)
    • Tahini pasta: 2 ēdamkarotes
    • Citronu vai laima sula: 2 ēdamkarotes
    • ķiploki: 2 daiviņas
    • Grieķu jogurts: 2 ēdamkarotes
    • čilli: šķipsniņa
    • sasmalcinātas koriandra sēklas: šķipsniņa
    • sasmalcinātas ķimenes: šķipsniņa
    • sāls: pēc garšas
    Piedevai:
    • olīveļļa
    • granātābolu sēklas
    • piparmētru

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms izcep nomazgātus, bet nesagrieztus baklažānus. Grilēšana ir vistradicionālākais gatavošanas veids, kas piešķir uzkodu ierasto dūmu garšu. Bet, ja tas nav iespējams, cepiet baklažānus cepeškrāsnī. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no izmantotās cepeškrāsns karstuma un baklažānu lieluma - izņemiet tos, kad tos var viegli iedurt ar nazi.
  2. 2. Atdzesējiet ceptos baklažānus un noņemiet mizas. Ar elektrisko smalcinātāju vai nazi sasmalciniet mīkstumu (ja vēlaties rupjāku konsistenci; es vienmēr sasmalcinu). Cits un tradicionālākais veids ir sasmalcināt baklažānu mīkstumu ar smalcinātāju, ja jums tāds ir.
  3. Reklāma
  4. 3. Ja izmantojat, tad šajā posmā baklažānu maisījumam pievienojiet sasmalcinātu sīpolu.
  5. 4. Pievienojiet tahini pastu, citronu sulu, sasmalcinātu ķiploku, grieķu jogurtu, čilli, koriandru un ķimenes pēc garšas un sāli. Pēc sajaukšanas nogaršojiet un, ja nepieciešams, koriģējiet garšvielas.
  6. 5. Ielieciet šķīvī, aplejiet ar olīveļļu un dekorējiet ar granātābolu sēklām un sasmalcinātām pētersīļiem.
  7. 6. Pasniedziet kā uzkodu ar austrumu vai citu iecienītu maizi. Izbaudiet!
Mīklā cepti sīpolu gredzeni
(1)
Sīpolmaizītes ar ķimenēm
(1)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)
Siera rauši
(2)