Tomātu uzkoda ar ķiplokiem un sieru

2022-08-27 Receptes autors Solo mājai

Tomātu uzkoda ar ķiplokiem un sieru
Kādreiz svaigi tomāti mums bija pieejami tikai vasarā, bet nu jau ierasts, ka tomāti nopērkami cauru gadu un atceļojuši no dažādām pasaules malām. Un tomēr, man nekas nav garšīgāks par vietējo, kas audzis pašu dārzā – tāds miltains un ar neatkārtojamu smaržu. Var ēst tāpat vien vai klāt paņemt kādu dilles zariņu vai sīpola ripu. Mmmm...

Vēl ļoti garšīga un ātri pagatavojama uzkoda ir šāda. 

Sastāvdaļas

    • ķiploku
    • majonēze (vai krējums)
    • sasmalcināti zaļumi (dilles, pētersīļi)
    • tomāti
    • rīvēts siers

    Pagatavošana

  1. 1. Tomātu sagriež ripās un kārto lēzenā šķīvī.
  2. 2. Izspiestu ķiploku sajauc ar majonēzi vai krējumu, klāt var piejaukt sasmalcinātus zaļumus – dilles, pētersīļus.
  3. Reklāma
  4. 3. Maisījumu liek virsū tomātiem, pārkaisa ar rīvētu sieru.
Brusketa ar lasi un avokado
(1)
Mīklā cepti sīpolu gredzeni
(1)
Mutabal - baklažānu uzkoda
(1)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)