Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu

2024-10-02 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu
Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu ir viegla, aromātiska un garda kūka, kas apvieno klasiskā biskvīta mīkstumu ar svaigo ābolu garšu. Āboli ir šīs kūkas galvenais elements, un tie ir ne tikai lielisks garšas avots, bet arī bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, kas palīdz veicināt imunitāti un uzlabot gremošanu. Ābolos ir maz kaloriju, bet tie dod sāta sajūtu, tāpēc tie ir lieliska izvēle, ja vēlaties baudīt saldo ēdienu ar mazāku kaloriju daudzumu.

Putukrējums piešķir kūkai maigumu un krēmīgumu, bet, lai samazinātu tauku saturu, varat izvēlēties vieglākas alternatīvas, piemēram, jogurta krēmu vai kokosriekstu krēmu. Šokolādes dekors piedod bagātīgu garšu un kontrastē ar ābolu svaigumu.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Kviešu miltu vietā varat izmantot bezglutēna miltu maisījumu, lai kūka būtu piemērota arī cilvēkiem ar glutēna nepanesību.
  • Cukura daudzumu var samazināt vai aizstāt to ar medu, ksilītu vai citu dabīgu saldinātāju, ja vēlaties veselīgāku versiju.
  • Putukrējuma vietā var izmantot jogurta vai kokosriekstu krēmu, lai samazinātu tauku saturu un padarītu kūku piemērotu cilvēkiem, kas izvairās no piena produktiem.

Receptes padomi

  • Biskvīts jācep līdz tas kļūst viegli zeltains un elastīgs, lai tas nebūtu pārāk sauss vai pārcepts.
  • Ja vēlaties intensīvāku ābolu garšu, varat ābolu biezenim pievienot kanēli vai vaniļas ekstraktu.
  • Dekorēšanai varat izmantot arī ogas vai riekstus, lai piešķirtu papildu garšas un tekstūras dimensiju.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī kūka ir saldums, kuru var pielāgot veselīgākiem variantiem, samazinot cukura un tauku saturu, izmantojot alternatīvus saldinātājus vai putukrējuma aizvietotājus. Āboli sniedz daudz šķiedrvielu un vitamīnu, tomēr jāņem vērā, ka pārāk liels cukura un tauku daudzums var radīt lieku kaloriju uzņemšanu, īpaši, ja kūka tiek baudīta lielos daudzumos.
Reklāma

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: aptuveni 2200 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 220 kcal 

Sastāvdaļas

    Biskvītam nepieciešams:
    • Olas: 5 gab.
    • Cukurs: 5 ēdamkarotes
    • Kviešu milti: 5 ēdamkarotes
    • Cepamais pulveris: šķipsna
    Ābolu pildījumam nepieciešams:
    • Saldskābie āboli: 1 kg
    • Cukurs: 100 g
    • Sarkana pārtikas krāsviela: 2 piles
    Krēmam nepieciešams:
    • Saldais krējums: 400 ml
    • Cukurs: 150 g
    • Vanilīns: šķipsna
    • Sarkana pārtikas krāsviela: dažas piles
    Dekorēšanai nepieciešams:
    • Tumšā šokolāde: 100 g
    • Piparmētru lapas: dažas

    Pagatavošana

  1. 1. Saputo olas ar cukuru līdz iegūstat stingras putas.
  2. 2. Iejauc miltus ar cepamo pulveri un iecilā olu masā.
  3. Reklāma
  4. 3. Ielej mīklu uz cepamās paplātes un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 18-20 minūtes.
  5. 4. Nomizo un sagriez ābolus gabaliņos, pievieno cukuru un vāri līdz izveidojas biezenis.
  6. 5. Iemaisi sarkanās pārtikas krāsvielas dažas piles, lai ābolu pildījums iegūtu rozā toni.
  7. 6. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu, līdz iegūst biezu krēmu.
  8. 7. Pārgriez biskvītu uz pusēm un bagātīgi apsmērē ar atdzisušu ābolu biezeni.
  9. 8. Liec virsū otru biskvīta daļu un apsmērē ar putukrējumu virsu un malas.
  10. 9. Virsu nosmērē ar atlikušajiem ābolu biezeņa slāņiem.
  11. 10. Rozā putukrējumu pievieno vidusdaļai un malas apkaisi ar rīvētu tumšo šokolādi.
  12. 11. Dekorē ar dažām piparmētru lapām.
  13. 12. Kopsavilkums: Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu ir ideāls deserts ģimenes un draugu pulcēšanās reizēm. Šī kūka apvieno veselīgo ābolu aromātu ar maigā biskvīta vieglumu un krēmīgo putukrējuma slāni. To var viegli pielāgot, izmantojot dažādus alternatīvus produktus, lai padarītu to veselīgāku vai piemērotu dažādām diētām.
Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu
Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu
Biskvītkūka ar ābolu pildījumu un putukrējumu
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)
Bānānu-ābolkūka
(1)
Ābolzaftes pīrāgs
(1)