Ābolu štrūdeles desertu veselīgs un vienkāršs gatavošanas veids

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Ābolu štrūdeles desertu veselīgs un vienkāršs gatavošanas veids
Āboli ir ne tikai garšīgi, bet arī ārkārtīgi vērtīgi cilvēka organismam. Tie satur daudz šķiedrvielu, kas veicina gremošanu un palīdz uzturēt cukura līmeni asinīs stabilu. Turklāt āboli ir bagāti ar vitamīniem A un C, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo ādas veselību. Šis ābolu štrūdeļu recepte apvieno tradicionālo desertu ar veselīgu pieeju, izmantojot pilngraudu lavašu un grieķu jogurtu kā veselīgas sastāvdaļas. Rezultāts ir gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts deserts!

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Pilngraudu lavašs var tikt aizstāts ar tortiljām vai kādu citu plānmaizes variantu.
  • Rozīnes var aizstāt ar žāvētiem dzērvenēm, aprikozēm vai sīki sagrieztiem datelēm.
  • Valrieksti var tikt nomainīti ar mandelēm, lazdu riekstiem vai pekanriekstiem, ja vēlaties dažādot garšu.
  • Eritritols ir saldinātājs ar zemu kaloriju saturu, bet jūs varat izmantot arī stēviju vai medu.

Receptes padomi

Lai štrūdelei piešķirtu papildu kraukšķīgumu, pirms cepšanas apkaisa virsmu ar nedaudz brūnā cukura vai kanēļa. Pārliecinieties, ka štrūdele tiek cepta īsā laika periodā, lai lavašs kļūtu kraukšķīgs, bet nepārkarsētu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī recepte ir lieliska tiem, kas vēlas baudīt desertu, nepārslogojot organismu ar pārāk lielu cukura un tauku daudzumu. Tā vietā štrūdele piedāvā ābolu un riekstu uzturvērtību. Tomēr, ja jūs ievērojat zemu tauku diētu, apsveriet iespēju samazināt sviesta daudzumu vai aizstāt to ar kokosriekstu eļļu.

Kalorijas

  • Kopā: ~450 kcal
  • Porcijā: ~112 kcal

Sastāvdaļas

    • Pilngraudu lavašs: 1 gab. (ap 120 g)
    • Āboli: 400 g
    • Rozīnes: 50 g
    • Valrieksti: 20 g
    • Sviests: 10 g
    • Grieķu jogurts: 50 g
    • Saldinātājs (eritritols): pēc garšas
    • Kanēlis: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm, lai tās mīkstinātos. Tad notecini un nosusini.
  2. 2. Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno ābolus, rozīnes, sasmalcinātus valriekstus, saldinātāju un kanēli.
  5. 4. Cep uz vidējas uguns, līdz āboli kļūst mīksti.
  6. 5. Grieķu jogurtu sajauc ar saldinātāju un kanēli.
  7. 6. Uz lavaša lapas vienmērīgi izklāj ābolu pildījumu. Satin to ruletē un apsmērē ar jogurta maisījumu.
  8. 7. Štrūdeli liek uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz lavašs kļūst zeltaini kraukšķīgs.
  9. 8. Kopsavilkums: Ābolu štrūdele ir veselīgs un garšīgs deserts, kas apvieno ābolu un riekstu bagātīgo uzturvērtību ar tradicionālo garšu. Šī recepte ir ātri pagatavojama un piedāvā daudz alternatīvu sastāvdaļu, padarot to pielāgojamu ikvienai gaumei. Lieliski piemērota gan kā uzkoda, gan desertu cienītājiem!
Ābolu štrūdeles desertu veselīgs un vienkāršs gatavošanas veids
Ābolu štrūdeles desertu veselīgs un vienkāršs gatavošanas veids
Recepto autorius jauna_tu
Kaucmindes ābolkūka
(1)
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)
Ātrā kefīra ābolkūka
(1)