Biezpiena pankūkas

2022-08-25 Receptes autors Solo mājai

Biezpiena pankūkas
Šīs pankūkas ir mīkstas, gaisīgas un ārkārtīgi garšīgas. Ne par velti vecajās pavārgrāmatās gandrīz visās pankūku receptēs paredzēts mīklai pievienot saputotu olas baltumu. Varbūt tas ir viens no noslēpumiem gardu pankūku pagatavošanā?

Sastāvdaļas

    • biezpiens - 200 g
    • kefīrs - 400 ml
    • olas - 2
    • milti - 1 glāze
    • cukurs - 2 ēdamkarotes
    • soda - 1 tējkarote
    • sāls - 2 šķipsniņas

    Pagatavošana

  1. 1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ tos ar cukuru, pievieno biezpienu un sajauc viendabīgu masu.
  2. 2. Kefīru sajauc ar sodu un pielej biezpiena masai, pieber šķipsniņu sāls, iesijā miltus un kārtīgi visu sajauc.
  3. Reklāma
  4. 3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Pannā uzkarsē augu eļļu un cep pankūkas.

Dzemma

Plu baltumi minēti 2 reizes.
Reply
Plānās pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)
Ābolu pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši
(1)
Kabaču pankūkas ar sieru
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Kāpostu pankūkas ar mannu
(1)