Šīs pankūkas ir mīkstas, gaisīgas un ārkārtīgi garšīgas. Ne par velti vecajās pavārgrāmatās gandrīz visās pankūku receptēs paredzēts mīklai pievienot saputotu olas baltumu. Varbūt tas ir viens no noslēpumiem gardu pankūku pagatavošanā?
Sastāvdaļas
biezpiens - 200 g
kefīrs - 400 ml
olas - 2
milti - 1 glāze
cukurs - 2 ēdamkarotes
soda - 1 tējkarote
sāls - 2 šķipsniņas
Pagatavošana
1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ tos ar cukuru, pievieno biezpienu un sajauc viendabīgu masu.
2. Kefīru sajauc ar sodu un pielej biezpiena masai, pieber šķipsniņu sāls, iesijā miltus un kārtīgi visu sajauc.
Reklāma
3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Pannā uzkarsē augu eļļu un cep pankūkas.
Dzemma
Reply