Auzu pārslu sacepums ar kakao un banāniem

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Auzu pārslu sacepums ar kakao un banāniem
Auzu pārslas ir vienkāršs un garšīgs veids, kā uzsākt dienu ar veselīgām brokastīm, kas nodrošina enerģiju un ilgstošu sāta sajūtu. Tās satur šķiedrvielas, vitamīnus un minerālvielas, kas nepieciešamas gremošanas sistēmas darbībai un imūnsistēmas stiprināšanai. Šī sacepuma galvenā sastāvdaļa ir auzu pārslas, kas ir pilngraudu produkts un bagāts ar sarežģītiem ogļhidrātiem, kas pakāpeniski atbrīvo enerģiju un uzlabo koncentrēšanās spējas.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Piens: Var izmantot augu pienus, piemēram, mandeļu vai auzu pienu, ja vēlaties bezlaktozes alternatīvu.
  • Banāns: Banānu var aizstāt ar ābolu biezeni vai rīvētiem āboliem, lai piešķirtu citādāku garšu.
  • Eritritols: Eritritolu var aizstāt ar medu vai kļavu sīrupu, ja vēlaties dabīgu saldinātāju.

Receptes padomi

Lai piešķirtu sacepumam vairāk tekstūras un krāsu, varat pievienot riekstus, žāvētas ogas vai pat tumšo šokolādi. Papildus tam, ja vēlaties vairāk proteīna, apsveriet iespēju pievienot tējkaroti mandeļu sviesta.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Auzu pārslas veicina holesterīna līmeņa samazināšanos, kas ir būtiski sirds un asinsvadu veselībai. Turklāt, tās palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs. Trūkums var būt to relatīvi augsts ogļhidrātu saturs, tāpēc cilvēkiem ar specifiskām diētām būtu jākonsultējas ar uztura speciālistu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: 450 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 225 kcal

Sastāvdaļas

    • Pilngraudu auzu pārslas: 70 grami
    • Piens: 150 ml
    • Banāns: 1 gabals
    • Ola: 1 gabals
    • Kakao: 20 grami
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarote
    • Kanēlis: pēc garšas
    • Saldinātājs (eritritols vai cits): pēc garšas
    • Eļļa (cepšanai): neliels daudzums

    Pagatavošana

  1. 1. Auzu pārslas aplej ar karstu pienu un ļauj nostāvēties 5 minūtes, lai tās uzbriest.
  2. 2. Banānu saspied ar dakšiņu līdz viendabīgai masai, pēc tam pievieno olu, kakao, saldinātāju un kanēli. Rūpīgi samaisi.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno auzu pārslas banānu masai un kārtīgi samaisi visas sastāvdaļas kopā.
  5. 4. Sasmērē cepamformu ar eļļu (vai izmanto silikona formu bez eļļas).
  6. 5. Ielej sagatavoto masu cepamformā un izlīdzini virsmu.
  7. 6. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 35 minūtes, līdz sacepums kļūst zeltaini brūns.
  8. 7. Kopsavilkums: Šis auzu pārslu sacepums ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas ātri pagatavot barojošas un enerģiskas brokastis. Ar viegli pielāgojamām sastāvdaļām un dažādām variācijām, tas piemērots gan vegāniem, gan tiem, kas izvairās no laktozes. Ar nelielu kaloriju daudzumu vienā porcijā, tas būs viegls, bet sātīgs brokastu ēdiens visai dienai.
Auzu pārslu sacepums ar kakao un banāniem
Auzu pārslu sacepums ar kakao un banāniem
Recepto autorius jauna_tu
Plānās pankūkas
(1)
Rauga pankūkas
(1)