Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu

2024-10-25 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu
Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu ir lielisks veids, kā baudīt gan vieglas brokastis, gan saldu desertu. Šīs pankūkas ir ne tikai garšīgas, bet arī sniedz daudz veselības priekšrocību. Biezpiens, kas ir pildījuma galvenā sastāvdaļa, ir bagāts ar olbaltumvielām un kalciju, kas palīdz stiprināt kaulus un uzturēt muskuļu masu. Kakao pulveris pankūku mīklā piešķir šokolādes garšu, kas ir populārs antioksidantu avots, palīdzot aizsargāt ķermeni no brīvajiem radikāļiem.

Papildu atslēgas vārdi: viegli pagatavojamas šokolādes pankūkas, biezpiena pildījums, veselīgas brokastis ar biezpienu, kakao pankūkas desertam.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja biezpiens nav pieejams, to var aizstāt ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, lai piešķirtu pankūkām krēmīgu tekstūru. Savukārt auzu miltus var aizstāt ar kviešu miltiem, lai iegūtu vieglāku tekstūru.

Receptes padomi

Lai iegūtu ideālu konsistenci, mīklas masai var pievienot nelielu daudzumu ūdens, kas padarīs pankūkas elastīgākas un vieglāk cepamas.
Veselības ieguvumi un trūkumi

Šokolādes pankūkas, pateicoties kakao, sniedz antioksidantu devu, kas var uzlabot asinsriti un sirds veselību. Tomēr, lai gan šīs pankūkas ir barojošas, tās ir arī salīdzinoši kalorijām bagātas, tāpēc piemērotas baudīšanai mērenībā.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: apmēram 850 kcal
  • Kalorijas uz porciju: apmēram 213 kcal

Sastāvdaļas

    Pankūkām:
    • Olas: 4
    • Piens: 9 ēd.karotes
    • Kukurūzas ciete: 50 gr
    • Auzu milti: 20 gr
    • Biezpiens: 80 gr
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarotes
    • Kakao: 20 gr
    • Verdošais ūdens: 2 ēd.karotes
    Pildījumam:
    • Biezpiens: 300 gr
    • Grieķu jogurts: 150 gr
    • Žāvētās aprikozes: 70 gr
    • Vaniļas cukurs: 10 gr
    • Saldinātājs pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sakuļ olas ar pienu, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot ūdeni, līdz iegūta viendabīga masa.
  2. 2. Beigās iemaisa verdošo ūdeni, lai mīkla kļūtu vēl gaisīgāka.
  3. Reklāma
  4. 3. Cep pankūkas plānā slānī uz sakarsētas pannas. Pirms cepšanas pannu var viegli ieziest ar eļļu.
  5. 4. Pildījuma pagatavošanai sajauc biezpienu ar grieķu jogurtu, pievieno saldinātāju un vaniļas cukuru pēc garšas. Žāvētās aprikozes uz brīdi iemērc karstā ūdenī, pēc tam nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Iemaisa aprikozes biezpiena maisījumā.
  6. 5. Uz katras pankūkas uzliek biezpiena pildījumu un satin. Pasniedz ar ogām vai karameļu mērci bez cukura.
  7. 6. Kopsavilkums: Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu ir brīnišķīgs ēdiens, kas apvieno saldumu un uzturvielas. Pateicoties biezpienam un kakao, tās ir ideāli piemērotas kā veselīgs deserts vai enerģisks sākums dienai.
Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu
Šokolādes pankūkas ar biezpiena pildījumu
Recepto autorius jauna_tu
Rauga pankūkas
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)
Kāpostu pankūkas ar mannu
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)