Šī recepte piedāvā daudzveidīgas brokastis, izmantojot saldo kartupeli kā galveno sastāvdaļu, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti barojošs. Saldo kartupeļu lietošana uzturā sniedz svarīgus A un B vitamīnus, kas ir labvēlīgi redzei, imunitātei un enerģijas ražošanai. Saldo kartupeļu maigā garša un tekstūra ļauj tos pielāgot gan saldām, gan sāļām kombinācijām, padarot tos par izcilu izvēli brokastīs.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja neizdodas atrast saldo kartupeli, to var aizstāt ar parastajiem kartupeļiem, taču jārēķinās, ka mainīsies garša un tekstūra. Riekstu sviesta vietā varat izmantot mandeļu vai zemesriekstu sviestu, bet krēmsiera vietā – svaigo sieru vai avokado.
Receptes padomi
Cepot saldo kartupeli, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un rūpīgi novēro, lai šķēles nepārceptos. Lai šķēlēm būtu vēl bagātāka garša, var pievienot vieglu olīveļļas kārtu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Saldais kartupelis ir lielisks antioksidantu avots, kas atbalsta ādas veselību un vielmaiņu. Tas ir arī ar zemu kaloriju daudzumu, tāpēc piemērots tiem, kas vēlas kontrolēt svaru. Vienlaikus cilvēkiem ar augstu cukura līmeni asinīs saldo kartupeli vajadzētu lietot mēreni, jo tas var paaugstināt glikozes līmeni.
Kalorijas: aptuveni 200 kcal kopā | 100 kcal uz porciju