Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
daži no dažkārt eksotiski izklausošajiem ēdieniem patiesībā ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojami. Šajā sviesta vistas receptē es neizmantoju nekādas nedzirdētas sastāvdaļas, ko būtu grūti atrast veikalos, taču ēdiena garša bija patiešām īpaša. Šis ēdiens vislabāk piemērots vēsākiem vakariem, kad patiešām gribas nedaudz smagāku maltīti ar ķiplokiem, ingveru un garšvielām.

Mūsu ēdienam, lai gan neizmantoju visas tradicionālās indiešu garšvielas, garša bija diezgan intensīva un ar ļoti patīkamu pikantumu. Mūsdienās cenšos izmantot indiešu virtuvē ļoti populāro garšvielu kurkumu (pazīstama arī kā kurkuma), jo tā satur daudz cilvēkam derīgu vielu: olbaltumvielas, C un E vitamīnus, dzelzi, magniju un kāliju. Tiek uzskatīts, ka kurkuma stiprina ikviena cilvēka imunitāti, palīdz novērst dažādas saaukstēšanās, uzlabo gremošanu, palīdz artrīta gadījumā, novērš vēža šūnu augšanu, kā arī ir noderīga tiem, kuri vēlas zaudēt svaru.

Tikko marinēju vistu apmēram 60 minūtes. Kad tā bija pagatavota, tā bija patiešām ļoti mīksta. Ja steidzaties, varat to marinēt uz nakti. Tiesa, es marinēju tikai vienu reizi 20 minūtes, taču garša nelika vilties. Tāpēc, ja jums pietrūkst laika, šis ēdiens joprojām būs piemērots.

Labākais veids, kā pasniegt šo ēdienu, ir ar vārītiem rīsiem un/vai naan maizi.

Sastāvdaļas

    • vistas krūtiņa: 500 grami
    • Sviests: 1 ēdamkarote (cepšanai)
    Marinādei:
    • Uzkarsē cepeškrāsni. 1 ēdamkarote grieķu jogurta: 3 ēdamkarotes.
    • Ķiploki: 2 sasmalcinātas daiviņas
    • ingvera sakne: 1 sasmalcināta tējkarote
    • sarkanā čilli pulveris: 0,5 tējkarotes.
    • sāls: šķipsniņa
    Mērcei:
    • Tomātu biezenis: 500 mililitri (tomātu passata).
    • krējums ar zemu tauku saturu: 200 mililitri (es izmantoju auzu pārslas)
    • sīpols: 1 smalki sagriezts
    • ķiploki: 1 sasmalcināta daiviņa
    • ingvera sakne: 1 sasmalcināta ēdamkarote
    • sviests: 3 ēdamkarotes
    • Garam masala garšvielas: 1 tējkarote
    • kurkuma: 1 tējkarote
    • sarkanā čilli pulveris: 0,5 tējkarotes
    • ķimenes: 0,5 tējkarotes
    • sāls: šķipsniņa
    • svaigi spiesta citrona sula: 1 ēd.k.
    Dekorēšanai (pēc izvēles):
    • Svaigs koriandrs
    • pētersīļi

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet vistas krūtiņas mazos gabaliņos.
  2. 2. Tad sajauciet bļodā ar visām marinādes sastāvdaļām.
  3. Reklāma
  4. 3. Atdzesējiet ledusskapī vismaz pusstundu.
  5. 4. Tad pannā uzkarsē sviestu.
  6. 5. Pievienojiet vistas gaļas gabaliņus un cepiet, līdz tie kļūst mīksti.
  7. 6. Tad pārnes tos uz bļodu.
  8. 7. Uzkarsē pannā ēdamkaroti sviesta un pievieno sīpolu. Apcep to apmēram 4 minūtes.
  9. 8. Tad pievienojiet ķiplokus, ingveru un garšvielas. Apcep apmēram 30 sekundes.
  10. 9. Pievienojiet tomātu biezeni un samaisiet. Uzkarsē līdz lēnai temperatūrai apmēram 5 minūtes.
  11. 10. Tad pievienojiet krējumu, 2 ēdamkarotes sviesta un vistas gaļu. Pēc garšas pievienojiet sāli. Gatavojiet apmēram 8 minūtes.
  12. 11. Pievienojiet citrona sulu. Apkaisiet ar koriandru vai pētersīļiem. Pasniedziet un baudiet!
Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
Uz grila cepta vista
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)