Vistas filejas rullītis pildīts ar sēnēm ar kraukšķīgu bekona garoziņu

2024-10-03 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Vistas filejas rullītis pildīts ar sēnēm ar kraukšķīgu bekona garoziņu
Šis vistas filejas rullītis pildīts ar šampinjoniem un izsmalcinātu bekona kraukšķīgu garoziņu ir lieliska izvēle gan ikdienas vakariņām, gan svinīgiem pasākumiem. Vista ir ne tikai zemu kaloriju un viegli sagremojams produkts, bet arī bagāta ar olbaltumvielām, kas veicina muskuļu masas saglabāšanu un organisma atjaunošanās procesus. Sēnes šajā receptē piešķir ne tikai dziļu garšu, bet arī nodrošina vērtīgus antioksidantus un šķiedrvielas, kas veicina labu gremošanu. Bekons, lai arī piesātināts ar taukiem, šeit darbojas kā garda garoziņa, kas piešķir ēdienam bagātīgu tekstūru un aromātu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlies samazināt kaloriju daudzumu vai padarīt ēdienu vēl veselīgāku, bekona vietā vari izmantot plāni sagrieztu prosciutto vai vistas šķiņķi. Krēmsieru var aizstāt ar biezpienu vai grieķu jogurtu, kas padarīs ēdienu vieglāku un zemu tauku saturu. Ja neesi sēņu fans, vari izmantot spinātus vai papriku kā pildījuma sastāvdaļas​.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas fileja ir lielisks olbaltumvielu avots, kas veicina muskuļu attīstību un sirds veselību, turklāt tā satur maz tauku un kaloriju. Šampinjoni ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, B grupas vitamīniem un selēnu, kas palīdz imunitātei un vielmaiņai. Tomēr bekons un siers palielina šī ēdiena piesātināto tauku saturu, kas var būt nevēlams cilvēkiem, kuri vēlas samazināt tauku daudzumu uzturā​.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums ēdienā ir aptuveni 800 kcal (ja cep cepeškrāsnī). Viena porcija satur ap 200 kcal, kas padara šo ēdienu piemērotu kā sātīgu, bet ne pārāk smagu maltīti. 

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 2 gab.
    • Šampinjoni: 350 g
    • Sīpols: 1 gab.
    • Krēmsiers: 2 ēdamkarotes
    • Cietais siers (sarīvēts): 1 ēdamkarote
    • Bekons (šķēles): 200 g
    • Sāls un pipari: pēc garšas
    • Eļļa sēņu apcepšanai: neliels daudzums

    Pagatavošana

  1. 1. Sēnes un sīpolu smalki sagriež un apcep uz pannas ar eļļu, līdz tie kļūst zeltaini.
  2. 2. Vistas filejas sagriež šķēlēs un izklapē, lai tās kļūtu plānākas.
  3. Reklāma
  4. 3. Sēņu maisījumam pievieno krēmsieru, sarīvētu cieto sieru, sāli un piparus, un kārtīgi samaisa.
  5. 4. Katru vistas filejas šķēli apsmērē ar sagatavoto sēņu pildījumu.
  6. 5. Fileju sarullē un nostiprina ar koka irbulīšiem.
  7. 6. Katru rullīti aptin ar bekona šķēlēm.
  8. 7. Cep gaisa cepamkatlā 180°C temperatūrā 20 minūtes. Ja izmanto cepeškrāsni, cep 190°C 30–35 minūtes, līdz bekons kļūst kraukšķīgs un gaļa ir pilnībā izcepusies.
  9. 8. Kopsavilkums: Vistas filejas rullītis ar sēņu pildījumu un kraukšķīgu bekona garoziņu ir lieliska kombinācija garšai un tekstūrai. Ar augstu olbaltumvielu saturu un viegli pieejamām sastāvdaļām, tas ir gan gards, gan veselīgs ēdiens, piemērots vakariņām vai pusdienām.
Krāsnī cepta vistas fileja ar parmezāna sieru un skāba krējuma mērci
(1)
Atkaulots cālis rīsos
(1)